Teknoloji

Apple Watch’un gizli tanılama portu Series 7 ile birlikte kaldırıldı

apple watch series 7
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple Watch’un tanılama bağlantı noktası, ilk modelinden bu yana giyilebilir ürün yelpazesinin gizemli bir parçası olmuştur. Ancak yeni Series 7 modeliyle birlikte, altı pimli bağlantı noktası tamamen terk ediliyor.

İlk olarak MacRumors tarafından dikkat çekilen bu detaya göre, bir Apple Watch Series 7’de alt kayışı çıkardığınızda bağlantı noktasının olmadığını görebilirsiniz. Şirket gizli plakayı ve arkasındaki bağlantı noktasını çıkarmış. Tanılama amacıyla dahili kullanım için tasarlanan bağlantı noktası, Apple’ın web sitesinde veya belgelerinde resmi olarak varlığı belirtilen bir unsur değildi. Ancak tanılama bağlantı noktası, Apple Watch’u donanım aksesuarlarıyla genişletme olasılığının işareti olarak nitelendiriliyordu. Hatta çeşitli kullanım biçimlerine dair iddialar da ortaya atılmıştı.

Bunların en ünlüsü Apple Watch’un pil ömrünü uzatmak için bağlantı noktasını, doğrudan tanılama bağlantı noktasına takılan özel olarak yapılmış bir kayışa ekstra piller ekleyerek kullanmaya çalışan Reserve Strap, yani Yedek Kayıştı. Bağlantı noktası aslında Apple’ın kendi manyetik kablosundan da daha hızlı şarj imkanı sunuyordu.

Ne yazık ki, Apple bu özelliği ve Reserve Strap’i bağlantı noktasını yararlı amaçlar için kullanmaya yönelik neredeyse tüm diğer girişimlerle birlikte hızla engelledi. Apple Watch’un sonraki kullanım ömrü boyunca, bu özel bağlantı noktası sadece, dahili Apple kullanımı ve onarımları için tanılama amacıyla kullanılmaya devam edildi.

Tabii ki, Apple’ın hâlâ Apple Watch’ta tanılama yapmak için bir yönteme ihtiyacı var. Bu amaçla gizemli bağlantı noktasını dahili kullanım için yerel veri aktarımı yapabilen bir manyetik yuvayla eşleşen, daha da gizemli bir 60.5 GHz kablosuz modülle değiştiriyor gibi görünüyor.

Bu, Apple’ın bir bilgisayara bağlanmak için kabloların yerine benzer teknolojiyi kullanabilecek gelecekteki portsuz bir iPhone için bir test alanı olarak Series 7’yi kullandığına dair bazı spekülasyonlara yol açtı. Ancak yıllarca son kullanıcıların yararlanmasına açılmayan tanılama noktası, bazen özel tanılama araçlarında bulunacak teknolojilerin son kullanıcıların yararına kullanılmayabileceğini gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER