Teknoloji

Apple Watch Series 7 daha büyük ve düz bir tasarımla gelecek

apple watch series 7

Yakında çıkacak olan Apple Watch, birkaç yıl sonra yenilenen bir donanım tasarımıyla birlikte gelecek. Söz konusu iddia Bloomberg muhabiri Mark Gurman’a ait. Gurman, PowerOn adlı e-posta bülteninde Apple Watch Series 7’nin “daha düz bir ekrana ve kenarlara” sahip olacağını, görünüşe göre Apple’ın serisindeki her ürünün kenarlarını düzleştirme arayışını sürdüreceğini söylüyor.

Ekranın Series 6’da bulunan mevcut görüntü panellerinden biraz daha büyük olacağı söyleniyor. Kasaların boyutları da önceki nesilden biraz daha büyük olacak, her modelde 41 mm ve 45 mm ile 1 mm’lik bir çıkıntı yapılacak. Geçen hafta sızdırılan ve doğrulanmamış görüntüler de aynı şekilde 41 mm ve 45 mm‘lik boyutların varlığını işaret ediyordu. Gurman, Apple’ın ekstra ekran alanından en iyi şekilde yararlanmak için birden fazla yeni saat yüzü ekleyeceğini de söylüyor.

Gurman’a göre; fiziksel görünüm bir yana, Series 7 daha hızlı bir işlemciye de sahip olacak. Bununla birlikte, Apple’ın gelecek yılki modelinde bir vücut ısısı sensörüne yer vereceği, ancak bu yıl sağlık odaklı herhangi bir önemli yükseltme olmayacağı bildiriliyor.

Series 7 ile tasarımının güncellenmesiyle birlikte, büyük Apple Watch donanım yenilemelerinin her üç yılda bir gelmesi geleneği sürdürülmüş olacak. Apple, Apple Watch’un kasa tasarımını son olarak Watch Series 4 ile birlikte değiştirmişti. Bu temel görünüm, yeni malzeme ve kaplamaların tanıtılması dışında Series 6’ya gelinceye kadar değişmeden kaldı.

Apple yeni akıllı saatlerini genellikle eylül ayında duyuruyor. Bu nedenle Series 7 için bir duyuru çok yakın zamanda gerçekleşebilir. Geçen yıl Series 6 ve SE saatleri, iPhone 12’nin tanıtımının ekim ayına kalmasıyla birlikte, Apple’ın Eylül etkinliğinde öne çıkan ürünler olmuştu.

İLGİLİ HABERLER