Teknoloji

Apple Watch Series 7 daha büyük ekranı kullanan yeni saat kadranlarıyla gelecek

apple watch series 7

Apple Watch Series 7 çıkışı yaklaşırken bu akıllı saat ile ilgili daha fazla ayrıntı da sızmaya başladı. Son olarak Bloomberg’den Mark Gurman perşembe günü, bir sonraki Apple Watch’a geleceği söylenen daha büyük ekranlardan ne beklenebileceği hakkında daha fazla ayrıntı paylaştı.

Gurman, Apple Watch Series 7 olarak adlandırılacağını söylediği bir sonraki nesil akıllı saatin 41 mm ve 45 mm ekran boyutlarında sunulacağını daha önce bildirmişti. Yeni makalesinde, bu boyutlarda geleceğini yineledi ve daha büyük olan modelin ekranının köşeden köşeye 1,9 inç ile Series 6’daki 1,78 inçten daha büyük olacağını ve çözünürlüğün de 368 x 448’den 396 x 484’e çıkacağını, yaklaşık yüzde 16 daha fazla piksel sunacağını ekledi. Ayrıca her iki Series 7 saatin de ekranlarının daha ince çerçevelerle çevrili olacağını dile getirdi.

Ayrıca Apple yeni saat kadranları üzerinde de çalışıyor. Gurman, Modular Max olarak adlandırılan bir tanesinin, saati göstereceğini; ayrıca küçük bir komplikasyon ve daha sonra “aşağıda üst üste yığılmış biçimde ekranın uzunluğunu kapsayan” daha büyük komplikasyonlara sahip olacağını söylüyor. Gurman’ın Apple içinde “Atlas and World Timer” adını taşıdığını söylediği bir diğer saat kadranı ise kullanıcının 24 saat diliminin tümünü aynı anda görmesine izin verecek. Continuum olarak adlandırılan bir diğeri ise, zamanın akışına ve mevcut saate göre değişecek. Apple ayrıca, Hermes ve Nike ile ortaklaşa üretilen Apple Watch’lar için de yeni saat kadranları üzerinde çalışıyor. Gurman’a göre bunlardan bazıları Series 7 ile birlikte dağıtıma çıkabilir.

Yine Gurman, daha önce de söylediği gibi, Series 7’nin daha hızlı bir işlemciye ve daha düz kenarlı yeni bir kasaya sahip olacağını yineledi. Ancak salı günü haberi verilen üretim sorunları, Series 7’nin piyasaya çıkışının gecikmesine veya stokların yetersiz kalmasına yol açabilir.

Gurman, Apple’ın yeni saatlerini en erken bu ay içinde duyurmayı planladığını söylüyor. Bu zaman penceresi geçtiğimiz yıllardakiyle uyumluluk gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER