Teknoloji

Yeni Apple Watch panik atak krizlerini de tespit edebilir

Apple Watch Series 5 İncelemesi

Apple‘ın her yıl eylül ayında düzenlediği etkinliklerin son yıllardaki kalıcı konuklarından birisi de Apple Watch. Şirket, akıllı saatinin en yeni modelini genellikle yeni iPhone modelleriyle birlikte gözler önüne çıkarıyor. Bu durumun 2020’de değişmesi beklenmiyor. Apple Watch Series 6 için de oklar, tıpkı iPhone 12 gibi, sonbaharı işaret ediyor.

Apple Watch Series 6’nın tanıtımı için daha uzun bir süre olsa da, muhtemel yeniliklere ilişkin iddialar da şimdiden etrafta dolaşmaya başlamış durumda. EverythingApplePro isimli YouTube kanalının paylaşımına göre; Apple, akıllı saatinin fiziksel sağlığın yanı sıra akıl sağlığı için de destekleyici bir araç olmasını istiyor. Bunun için de saate Nabız Oksimetresi isimli yeni bir sensörün ekleneceği belirtiliyor.

Nabız Oksimetresi ile Apple Watch Series 6’nın kandaki oksijen seviyesini ölçebilmesi mümkün hâle gelecek. Apple bu sensörün elde edeceği bilgilerden yararlanarak kullanıcıların stres veya kaygı hissettiği anları tespit edebilmeyi amaçlıyor.

Buna ek olarak, Apple Watch Series 6’nın panik atak krizlerini de önceden tespit edebileceği belirtiliyor. Akıllı saatin krizlerden önce ve kriz sırasında görülen semptomları zaman içinde öğreneceği ve bu sayede kullanıcıları uyarabileceği ifade ediliyor.

Apple Watch’un olası bir krizin tespitinin ardından kullanıcıları çeşitli nefes egzersizleriyle sakinleştirmeye çalışabileceği de belirtiliyor. Buna ek olarak, muhtemel bir kriz tespiti durumunda Apple’ın akıllı saati kullanıcılara o anda yaptıkları başka işleri bırakmalarını da önerebilir.

Apple Watch Series 6 için başka yenilikler de planlanıyor

Apple Watch Series 6’da sunulması beklenen yenilikler sadece akıl sağlığıyla ilgili özelliklerle sınırlı kalmıyor. Yeni Apple Watch’ta sensörlerin iyileştirilmesi ve Wi-Fi 6 desteğinin sunulması da beklentiler arasında yer alıyor. Saatin dış görünüşünde değişiklik yapılması ihtimalinin ise oldukça düşük olduğu belirtiliyor

Apple Watch Series 6 için beklenen yenilikler arasında ise uyku takibi öne çıkıyor. Bu özelliğe dair haberler bir süre önce gündeme gelse de, sunulabilmesi için pil ömründe önemli iyileştirmeler yapılması gerekiyor. Dolayısıyla uyku takibi özelliği şu an için oldukça koşullara bağlı görünüyor.

İLGİLİ HABERLER