Teknoloji

Apple Watch Series 6 ekranı için yeni iddia

Apple Watch Series 5 İncelemesi

Apple Watch Series 6, çok büyük ihtimalle önümüzdeki sonbaharda tanıtılacak. Tanıtım etkinliğine daha uzun bir zaman olsa da, akıllı saatle ilgili dedikodu ve iddialar da etrafta dolaşıyor. Bu iddiaların en yenisini, Twitter’da “@L0vetodream” rumuzuyla bilinen duyumcu gündeme getirdi. İpuçlarını “rüyamda gördüm” kalıbıyla veren duyumcu, rüyasında yeni Apple Watch’ta Japan Display (JDI) tarafından üretilecek ekranların kullanılacağını gördüğünü belirtti.

Öncelikle duyumcunun Apple ürünleriyle ilgili paylaşımlarında kayda değer bir doğruluk oranı tutturduğunu belirtmek gerekiyor. Son paylaşımda ise Apple’ın hâlihazırda JDI tarafından üretilen OLED ekranları kullanmaya devam edeceğinin işareti veriliyor. OLED pazarına giriş konusunda geciken JDI’a ciddi bir destek veren Apple, şirketin yeniden yapılanma sürecine ve OLED üretimine ilişkin yatırımlarına 200 milyon dolarlık bir kaynak sağlamıştı.

Apple’ın yeni Apple Watch ile birlikte microLED ekrana geçiş yapabileceği iddiaları daha önce gündeme gelmişti. Ancak “@L0vetodream” tarafından yapılan paylaşım, bu ihtimali azaltıyor. MicroLED ekranlarda da arkadan aydınlatmaya ihtiyaç duyulmazken; daha ince olması, daha parlak görünmesi ve daha az güç tüketmesi önemli avantajlar sağlıyor. Bu ekranlarda yanma sorunları da OLED panellere kıyasla daha az görülüyor. Apple’ın 2021’de Apple Watch’ta microLED’e geçiş yapma ihtimalinin olduğunu belirtmekte fayda var.

Apple’ın yeni Apple Watch’ta uzun süredir beklenen uyku takibi özelliğini kullanıcıların karşısına çıkarması bekleniyor. Buna ek olarak; kalp atış hızı ölçümü, EKG ve düşme tespiti gibi özelliklerin yanına kandaki oksijen seviyesinin ölçülebilmesinin de ekleneceği söyleniyor.

Apple Watch Series 6, büyük ihtimalle eylül ayında iPhone 12 serisiyle birlikte gözler önüne çıkacak. Bu tarih gelene kadar Apple’ın yeni akıllı saatiyle ilgili farklı iddiaları duymak sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER