Manşetler

Apple Watch Series 6 ve Apple Watch SE Kutu Açılımı ve Ön İnceleme [Video]

apple watch series 6 ve apple watch se kutu açılımı

Apple yeni iPhone modellerinin tanıtımını ekim ayına bırakmış olsa da, eylül ayını boş geçmemiş ve 15 Eylül’de düzenlediği etkinlikte yeni akıllı saat ve tabletlerini tanıtmıştı. Apple Watch Series 6 ile birlikte akıllı saat serisindeki ilerlemeler sürdürülürken Apple Watch SE ile birlikte bu akıllı saatlerin beğenilen ve kullanılan birçok özelliğine daha uygun bir fiyata erişmek isteyenlerin talepleri karşılanıyor. Her iki saat de geçtiğimiz hafta sonuna girilirken Türkiye’de satışa çıktı ve hemen ardından elimize de ulaştı. Apple Watch Series 6 ve Apple Watch SE kutu açılımı videosunda bu yeni akıllı saatleri kutularından çıkarıyor, kutu içeriği ile ilgili bilgiler veriyor ve kurulum yaptıktan sonra yorumlar aktarıyoruz.

Apple Watch 6 kutusu ile Apple Watch SE kutusu arasındaki fark birinci saatin üzerindeki marka işaretinin sadece kabartma şeklinde yapılmış olması. Her ikisinde de kutuyu saran kılıfları çıkardığımızda saat kasaları ve kordonlar ayrı kutularda paketlenmiş şekilde görülüyor. Aslına bakarsanız, kutulardan çıkanlar arasında herhangi bir fark yok. Yine de Apple Watch Series 6’nın kutu içinde yumuşak bir kumaş kılıf içinde muhafaza edildiğini, Apple Watch SE’nin kutu muhafazasının naylondan yapıldığını görüyoruz. Bir zarf içinde hızlı başlangıç kılavuzu ve güvenli kullanım bilgileri yer alıyor. Sonrasında ise şarj aksesuarını görüyoruz. Daha önceden bildiğimiz gibi, daha önceki Apple Watch kutularında görmeye alıştığımız, Apple’ın 5W’lık klasik şarj adaptörü artık çıkmıyor. Bu akıllı saat sahiplerinin bir iPhone’u vardır ve muhtemelen USB-A girişli bir şarj adaptörleri de vardır. Tabii ki, elinde sadece iPhone 11 Pro ve 11 Pro Max ile birlikte gelen 18W şarj adaptörü varsa, o hâlde saatinizi ya bilgisayarınızın USB portuna takarak şarj edeceksiniz ya da bir şarj adaptörü alacaksınız. Bu noktada orijinal aksesuar kullanmanız konusunda size tavsiyede bulunalım.

Videoda kurulum işlemlerini Apple Watch Series 6’da gösteriyor. Apple Watch SE’nin kurulumu da aynı adımları paylaşıyor. Kurulum için bir iPhone’a ihtiyaç var. Telefonu saatin yanına getirmeniz kurulumu başlatmak için yeterli. Saatte metin büyüklüğünü belirleme, parola ekleme, yedekten kurma ya da sıfırdan yeni bir saat olarak ayarlama gibi adımlar var. Bunların ardından ortalamada 5-10 dakika gibi bir sürede kurulum tamamlanıyor ve saat kullanıma hazır hâle geliyor. Bu sırada saatinizi yakından tanımak için ekranda gösterilen tanıtıcı bilgilere göz atabilirsiniz.

apple watch se

Elimizde Apple Watch Series 6’nın yeni renklerinden koyu mavi var. Apple Watch SE’nin ise uzay grisi rengini gösteriyoruz. Her iki saat de sağlam ön cam, alüminyum çerçeve, safir ve seramikten yapılmış arka bölümden oluşuyor. Renklerine uyumlu spor kordonlarla geliyor. Eğer bir Apple Watch 6 sahibi olduğunuzu göstermek istiyorsanız, yeni renkler olan koyu mavi veya kırmızıyı seçmenizi tavsiye ederiz.

apple watch series 6 ve apple watch se
Apple Watch Series 6 ve Apple Watch SE’nin sensörleri farklılık gösteriyor.

Apple Watch Series 6’da hep açık ekran var, ancak Apple Watch SE’nin ekranı kullanılmadığı durumlarda tamamen kararıyor. Series 6’da yeni S6 işlemci gelirken SE modelinde ise geçen yılın Series 5 modelinde bulunan S5 işlemciyi görüyoruz. Kalp hızı, EKG ve kanda oksijen düzeyi ölçümleri için kullanılan sensörler Series 6, Series 5 ve SE modellerinde farklılık gösteriyor, buna videoda da dikkat çekiyoruz. Series 6’da saydığımız üç özellik var, ancak Apple Watch SE sadece kalp hızı ölçümü gerçekleştiriyor. Öte yandan yeni gelen kanda oksijen düzeyi ölçümü ile ilgili bilgileri de videonun sonlarına doğru gösteriyoruz. Bu nedenle videoyu sonuna kadar izlemenizi tavsiye ederiz.

Çok yakında detaylı Apple Watch Series 6 ve Apple Watch SE incelemeleriyle karşınızda olacağız. Peki, önce hangisini inceleyelim? Görüşlerinizi ve sorularınızı aşağıdaki yorum alanına bekliyoruz.

İLGİLİ HABERLER