Manşetler

Apple Watch Series 4 Türkiye’de satışa çıktı

apple watch series 4

Apple’ın 12 Eylül etkinliğinde tanıttığı ürünlerden bir tanesi olan Apple Watch Series 4, geçtiğimiz ay içinde yurt dışında birçok ülkede satışa sunulmuştu. Apple lansman sırasında yeni akıllı saatinin Türkiye satış tarihini açıklamamıştı. Geçtiğimiz hafta sonu ise Apple Watch Series 4’ün 19 Ekim’de satışa sunulacağı web sitesi üzerinden ilân edilmişti. Beklenen gün geldi, yeni nesil akıllı saati bekleyenler ona kavuşuyor.

Apple Watch Series 4, seleflerine göre yüzde 30 oranında daha büyük ekran ve kasalarla geliyor. 40mm ve 44mm‘lik kasa seçeneklerine sahip olan yeni seride, doğal olarak daha büyük ekranlar kullanıldı. Elektrokardiyogram ve düşme algılama gibi özellikler de mevcut, ancak elektrokardiyogram şu an için Türkiye’de kullanılamayacak.

Apple Watch Series 4‘te yeni nesil S4 yonga bulunuyor. Aynı pil ömrüyle iki kat daha yüksek çalışma hızı vadediliyor. Öte yandan optimize edilen hoparlör yüzde 50 oranında daha yüksek şiddette ses sunuyor. Mikrofonun yeri de ses kalitesini artırmak için, yankıyı azaltacak biçimde değiştirildi.

Artış tıklamalarının algılanmasını sağlayan yeni Digital Crown ise, şimdi daha mekanik ve duyarlı bir duygu sunan dokunsal geri bildirim özelliğine sahip. Buhar, Sıvı Metal, Ateş ve Su gibi bir dizi hareketli kadran kasanın yuvarlatılmış kenarlarına benzersiz bir şekilde tepki veriyor.

Apple Watch Series 4 Türkiye fiyatları

Apple Watch Series 4’ün Türkiye’de sadece GPS versiyonları satışa sunuluyor. Alüminyum kasalı; uzay grisi, altın ve gümüş renk seçenekli modellerin fiyatları 3499 TL’den başlıyor.

40mm gövdeli Apple Watch Series 4 3499 TL’ye satılıyor. 44mm gövdeli Apple Watch Series 4 ise 3749 TL fiyat etiketine sahip. Apple Watch Series 4 Nike Plus modelleri de aynı fiyatlarla sunuluyor.

Bu arada Apple Watch Series 3 de, 2499 TL’lik başlangıç fiyatlarıyla satılmaya devam ediliyor.

Türkiye’deki ilk Apple Watch Series 4 kime satıldı?

Türkiye satışı bugün başlayan Apple Watch Series 4 ilk kullanıcılarıyla buluştu. 

Burak Kiper sabahın ilk saatlerinde Apple Zorlu’dan satın aldığı Uzay Grisi Apple Watch Nike+’ı 80 yaşındaki annesi için aldığını söyledi. İyi bir teknoloji kullanıcısı olan annesinin yeni Apple Watch’u özellikle düşme algılama özelliğinden dolayı seçtiğini belirten Burak Kiper böylece yanında olmadığı za

apple watch series 4 sarper kaya
Sarper Kaya | Görsel: Apple

manlarda da annesi için endişe etmeyeceğini söyledi.

 

Sarper Kaya da yeni Apple Watch Nike+’ı seçti. Basketbol oyuncusu Kaya, Apple Watch Series 4’ün daha büyük ekran ve daha ince tasarımından çok etkilendiğini belirtti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER