Teknoloji

Apple Watch Series 4 ön siparişleri beklenenden daha iyi bir seviyede

apple watch series 4
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iPhone Xs, iPhone Xs Max ve Apple Watch Series 4, geçtiğimiz hafta içinde tanıtılmış ve tanıtılmalarından iki gün sonra belli ülkelerde ön satışa çıkarılmışlardı. Apple ürünleriyle ilgili isabetli analiz ve öngörüleriyle tanınan analist Ming-Chi Kuo, ön sipariş dönemine dair ilk verileri içeren bir analiz paylaştı.

Analizinde ilk olarak Apple adına pek de pozitif olmayan bir noktaya değinen Kuo, 5.8 inç ekranlı iPhone Xs’e yönelik talebin beklenenden daha düşük olduğunu belirtti. Bu durumun temel sebebinin geçtiğimiz yıl çıkan iPhone X’dan pek de farklı olmayan tasarımın olabileceğini ifade eden tecrübeli analist, kullanıcı ilgisinin daha çok 6.5 inç ekranlı iPhone Xs Max ve ekimde piyasaya çıkacak iPhone XR modeline yönelik olduğunu dile getirdi.

Kuo daha önce yaptığı analizlerde iPhone Xs’in Apple’ın 2018’in kalan kısmındaki iPhone sevkiyatlarında yüzde 15 ila 20’lik bir payının olacağını belirtmişti. Ancak ön siparişin başlamasıyla birlikte bu beklenti yüzde 10 ila 15 seviyesine çekildi. Kuo, iPhone XR’ın sevkiyatlardaki payına ilişkin beklentisini ise yüzde 55 ila 60 seviyesine yükseltti.

Kuo’nun analizine göre, 6.5 inç ekranlı iPhone Xs Max hakkındaki ilk işaretler olumlu yönde. Büyük ekranlı modelin çift SIM desteği ve altın renk seçenek gibi ekstra unsurların varlığı sayesinde özellikle Çin’de ilgiyle karşılandığını belirten Kuo, Apple’ın yılın kalan kısmında 75 ila 80 milyon iPhone satacağını ve bunun yüzde 25 ila 30’luk kısmını iPhone XS Max’in oluşturacağını dile getirdi.

Apple Watch Series 4 de geçtiğimiz hafta yeni iPhone modelleriyle birlikte tanıtılmıştı. Kuo’nun analizine göre, Apple’ın en yeni akıllı saati beklenenin üstünde bir taleple karşılandı. Ekran boyutlarının büyümesi ve elektrokardiyagram (EKG) gibi özelliklerin de eklenmesinin bu durumda etkili olduğu ifade edildi. Kuo’ya göre, Apple yılın kalan kısmında 18 milyon akıllı saat satacak. Bunların yarısından fazlasını Apple Watch Series 4 oluşturacak.

İLGİLİ HABERLER