Teknoloji

Apple akıllı saat pazarında zirveyi bırakmıyor

apple watch series 4

Apple uzun süredir akıllı saat pazarının zirvesinde yer alıyor. Araştırma şirketi Counterpoint Research’e ait son rakamlar, Cupertino merkezli şirketin Apple Watch Series 4 sayesinde zirvedeki yerini sağlamlaştırdığını gösteriyor. Apple Watch sevkiyatları 2018’de bir önceki yıla kıyasla yüzde 22 oranında arttı.

Dördüncü nesil Apple Watch, 2018’in eylül ayında tanıtılmış ve ayın ortasında satışa sunulmuştu. Akıllı saat yılın sadece üçte birlik kısmında satışta olsa da, 2018’de en çok satan giyilebilir ürün olmayı başardı. Apple Watch 4 2018’i 11.5 milyon satış rakamıyla tamamlarken, sağlık odaklı özelliklerin saatin gördüğü ilgide önemli bir rol oynadığı düşünülüyor. Apple Watch Series 4’ün başarısı, Apple Watch’un önemli bir sağlık cihazına dönüştüğünü de gösteriyor.

Akıllı saat pazarındaki oyuncuların ve cihazların sayısı artıyor. Bu nedenle Apple’ın bu pazardaki toplam payı yüzde 43’ten yüzde 37 seviyesine geriledi. Şirketin 2019’u da yüzde 36 pazar payıyla tamamlaması bekleniyor. Pazarın ikinci sırasında ise yüzde 10 ile Imoo bulunuyor. Apple’ın ezeli rakibi Samsung ise akıllı saat pazarının yüzde 9’unu kontrol ediyor.

Apple Watch Series 4 2018’in en çok satan akıllı saati olurken, ikinci sırada selefi Apple Watch Series 3 bulunuyor. Fitbit Versa, Imoo Z3 ve Apple Watch Series 2 de ilk beşi tamamlayan diğer ürünler arasında yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER