Bilim

Apple Watch Series 4’ün düşüş algılama özelliği iyi çalışıyor

apple watch series 4

Apple Watch Series 4, geçtiğimiz ay yeni iPhone’larla birlikte gözler önüne çıkmıştı. Akıllı saatin en dikkat çekici özelliklerinden birisi de düşüş algılayabilme yeteneği olmuştu. Saati takan kişi sebep ne olursa olsun düştüğünde devreye giren bu özellik, kullanıcıya acil durumda aranması gereken numara veya kişileri aramayı öneriyor. Eğer kullanıcıda bilinç kaybı varsa ve bu öneriye yanıt gelmezse, saat otomatik olarak acil durum çağrısı yapıyor.

İsveç’te yaşanan bir olay, son kısım haricinde Apple Watch Series 4’ün düşüş algılama konusundaki yeteneklerinin ne kadar işlevsel olduğunu gösteriyor. 34 yaşındaki bir adam, sırtına saplanan keskin ağrı nedeniyle fırının yanında yere devrildikten sonra Apple Watch sayesinde yardım çağrısında bulunabildiğini belirtti.

İsveç gazetesi Aftonbladet’te yer alan habere göre, 34 yaşındaki Gustavo Rodriguez, bir anda sırtına saplanan ağrı nedeniyle mutfakta yemek yaparken yere yığıldı. Sırtındaki ağrının bir bıçak gibi olduğunu ve hareket edemez hâle geldiğini söyleyen Rodriguez, yerde olduğu sırada Apple Watch’un düşüş algılama özelliğinin devreye girdiğini ve acil servis numarasını aramayı önerdiğini belirtti. Rodriguez’in telefonunun başka bir odada olması, bu önerinin önemini gösteriyor.

Apple Watch Series 4 devreye girse de, Rodriguez’in yardım almak için geleneksel bir yolu tercih etmesi ise olayı biraz daha ilgi çekici hâle getiriyor. Acil servisi aramak yerine sürünerek oturma odasına giden ve oradaki telefonundan yakında oturan kayınvalidesini arayan Rodriguez, eve gelip fırını kapatan kayınvalidesi tarafından hastaneye kaldırılmış. Hastanede yapılan morfin iğnesiyle Rodriguez’in ağrısı durdurulmuş.

Olayda yardım almak için geleneksel bir yöntem tercih edilse de, Apple Watch Series 4 düşüş algılama konusundaki iddiasının yerinde olduğunu göstermiş oluyor. 65 yaş üstü kullanıcılar için otomatik olarak aktive edilen bu özellik, daha genç kullanıcılarda manuel olarak devreye sokulabiliyor. Yardım alma konusunda Rodriguez kadar alternatifi olmayanlarda veya bilinç kaybının da yaşandığı olaylarda düşüş algılamanın hayat kurtarabileceği rahatlıkla söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER