Teknoloji

Apple Watch Series 3 için yolun sonu göründü

apple watch series 3

Apple Watch Series 3, 2017’nin eylül ayında piyasaya çıkmıştı. Aradan neredeyse 5 yıl geçmesine rağmen, akıllı saat hâlâ şirketin aktif olarak satmaya devam ettiği ürünler arasında bulunuyor. Ancak bu durum yakında sona erecek gibi görünüyor.

Ünlü analist Ming-Chi Kuo’ya göre, Cupertino merkezli şirket 2022’nin üçüncü çeyreği itibarıyla Apple Watch Series 3’ün satışını durduracak. Aynı dönemde yeni Apple Watch’un tanıtılma ihtimali de oldukça yüksek. Kısacası işaret edilen zaman dilimi bir hayli mantıklı görünüyor.

Uygun fiyatlı Watch SE’nin piyasaya çıkışına rağmen, Watch Series 3 varlığını sürdürmeyi başarmıştı. Ancak watchOS için yayınlanan güncellemeleri bu saate yüklemek de giderek zorlaşıyor.

Apple’ın kararında da bu durumun etkili olduğu söyleniyor. Kuo, Watch Series 3’ün yeni watchOS’in işlemci gereksinimlerini karşılaması mümkün olmadığı için bu kararın alındığını belirtti.

Apple’ın watchOS 9’u WWDC 2022’de duyurması bekleniyor. Cupertino merkezli şirketin sonbaharda ise Apple Watch Series 8 ile birlikte yeni Apple Watch SE’yi ve Apple Watch’un dayanıklı spor versiyonunu tanıtacağı söyleniyor.

Apple Watch Series 3 satışları durdurulasa bile, kullanıcıların Apple Fitness Plus hizmetlerinden yararlanmaya devam edeceği belirtiliyor. Şirketin spor servisinden tüm saat sahiplerinin faydalanmasını istediği Kuo’nun dikkat çektiği noktalar arasında yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER