DosyaManşetler

Apple Watch Series 2 ile Apple Watch Series 1 ve Apple Watch (2015) karşı karşıya

apple watch series 2 vs apple watch series 1 vs apple watch (2015)Apple, geçtiğimiz çarşamba günü düzenlediği etkinlikte iPhone 7 modelleriyle birlikte yeni akıllı saatlerini de görücüye çıkardı. Şirketin Apple Watch Series 2 başlığı altında topladığı yeni akıllı saatlerinde standart modelin yanı sıra Nike+ modeli, Hermes modeli ve Edition modeli de bulunuyor.

Aynı etkinlikte duyurulan Apple Watch Series 1 ise orijinal Apple Watch ile aynı görüntüye sahip olsa da, yeni çift çekirdekli işlemciyi barındırıyor.

Apple Watch Series 2, Apple Watch Series 1 ve 2015’in nisan ayında satışa sunulan orijinal Apple Watch arasındaki benzerlik ve farkları sizler için sıraladık.

Tasarım

Orijinal Apple Watch’ta köşeli sağlam ana kasanın sağında kontrol aracı ve bir buton yer alırken, sol tarafta hoparlör ve mikrofon bulunuyordu. Kalp atış hızı monitörü ana kasanın altına yerleştirilirken, kayış değiştirme butonu ve OLED Retina ekran da ana kasanın üstünde yer alıyordu. Söz konusu tasarım, orijinal Apple Watch’un yerini alan Apple Watch Series 1’de da görülüyor.

Apple Watch Series 2 de temel hatlarıyla aynı tasarım tercih edilmiş. Bu da kullanıcıların satın aldıkları Apple Watch kayışlarını yeni saatlerinde de kullanmalarını mümkün kılıyor. Ancak Series 1 ile orijinal Apple Watch’a kıyasla bazı farkların varlığı da dikkat çekiyor. Öncelikli olarak tüm girişleri suya dayanıklı hâle getiren Apple, böylelikle Series 2 ile 50 metre derinliğe kadar yüzülebilmesini mümkün kıldı.

Yeni Apple Watch’ta OLED ekran da ikinci nesile geçiş yapıyor. 1000 nit parlaklığıyla Series 2’nun ekranı Series 1 ve orijinal Apple Watch’un 450 nit parlaklıktaki ekranını ikiye katlıyor. Series 2’de alüminyum kasalı modellerde ekranı Ion-X cam koruyor. Paslanmaz çelik ve seramik kasalı modellerde ise ekran safir camla kaplanıyor.

Modeller

Orijinal Apple Watch piyasaya çıktığında alüminyum ve paslanmaz çelik kasa seçeneklerinin yanına som altın gibi özel materyaller de eklenmişti. Ekran boyutu seçenekleri ise 38 ve 42 mm. idi.

Orijinal Apple Watch’un yerini alan Series 1’da da aynı boyut seçenekleri sürdürülüyor. Ancak kasa seçeneği olarak sadece alüminyum kasa sunuluyor ve buna spor kayış eşlik ediyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde farklı bir kayış alabilse de, materyal konusunda başka seçenek bulunmuyor.

Series 2 için de aynı boyut seçenekleri sunuluyor. Model konusunda ise standart modele Nike+, Hermes ve Edition modelleri eşlik ediyor. Standart modelde alüminyum kasayı spor veya naylon dokuma kayış tamamlıyor. Paslanmaz çelik kasa içinse spor, paslanmaz çelik ve deri kayış seçenekleri bulunuyor.

Nike+ modelinde alüminyum kasa Nike Sport kayışı ile sunuluyor. Hermes modeliyse Hermes markasının gözüktüğü paslanmaz çelik kasayı Hermes kayış veya spor kayışla tamamlıyor.

Edition serisinde ise seramik kasa ve spor kayış ikilisi kullanıcıların karşısına çıkıyor. Som altın ise Apple Watch’un materyal listesinden çıkıyor.

Donanım

Apple Watch Series 1 ile orijinal Apple Watch neredeyse aynı donanıma sahip. İki versiyon arasındaki tek fark Series 1’ın S1P adını taşıyan güncellenmiş çift çekirdekli işlemciyi taşıması Orijinal Apple Watch’ta ise S1 işlemci bulunuyor.

Her iki modelde de Bluetooth 4.0, 2.4Ghz Wi-Fi 802.11/b/g/n, kalp atış hızı monitörü, ivme ölçer ve jiroskop bulunuyor. Ortam ışık sensörü barındıran saatlerin kasaları ise su sıçramalarına karşı dayanıklı. Yerleşik lityum iyon pil, 18 saatlik bir kullanım süresi sunuyor.

Apple Watch Series 2, yukarıdaki bileşenlerin hepsini barındırıyor. Ancak işlemci konusunda S2 işlemciyle diğer modellerden ayrılıyor. Bu işlemciyle birlikte yerleşik GPS özelliği de saate eklenirken, kasanın su geçirmez hâle gelmesi ve ekran parlaklığının artması da diğer somut farklar olarak dikkat çekiyor.

Yazılım

Apple Watch Series 2, kutusundan watchOS 3 işletim sistemiyle çıkacak. Orijinal Apple Watch ve Series 1 da söz konusu sürüme 13 Eylül itibarıyla kavuşacak.

Yeni sürümle birlikte mesaj deneyimi geliştirilirken, Breathe isimli uygulama da stres yönetiminde kullanıcılara yardımcı olacak. Egzersiz uygulaması da yenilenen unsurlar arasında bulunuyor. Her üç Apple Watch modelinin de benzer bir kullanıcı deneyimi sunması beklense de, Series 2 donanımsal avantajıyla aradan sıyrılma potansiyeli taşıyor. Suya dayanıklılık ve yerleşik GPS gibi özelliklerle Series 2’nin daha geniş bir kullanım sahasına sahip olacağı rahatlıkla söylenebilir.

Apple Watch Series 2 GPS ve su geçirmezlik ile fark oluşturuyor

Orijinal Apple Watch ve Series 1 arasında işlemci dışında bir fark bulunmuyor. Dolayısıyla orijinal model sahipleri için Series 1’e geçmek pek mantıklı gözükmüyor. Ancak orijinal Apple Watch’u almayanlar için Series 1, değerlendirmeye uygun bir seçenek niteliği taşıyor.

Series 2 ise daha parlak ekran,yerleşik GPS ve su geçirmezlik gibi özellikleriyle fark yaratmayı başarıyor. Diğer özellikler neredeyse aynı olsa da, GPS ve su geçirmezlik Apple Watch Series 2’yi satın alma konusunda insanları teşvik edebilir.

İLGİLİ HABERLER