Teknoloji

Apple Watch Series 1 ve Series 2 sahipleri için bekleyiş sona erdi

apple watch series 2

Apple en son watchOS 6.1 güncellemesini çıkardı. Güncellemeyle birlikte Apple Watch Series 1 ve Series 2 modellerine de watchOS 6 getirilmiş oldu. watchOS 6 geçen ay çıkmıştı, ancak Series 1 ve Series 2 sahiplerinin 6.1 güncellemesine kadar beklemeleri gerekti.

Bu son güncelleme Apple’ın yeni AirPods Pro kablosuz kulaklıkları için akıllı saatlere destek getiriyor. Kablosuz kulaklık yurt dışında satışa çıkmadan bir gün önce gerekli destek sağlanmış oluyor.

Bu değişikliklerin dışında, watchOS 6 ile çalışmakta olan Apple Watch’ların sahipleri için fazla yenilik bulunmuyor. Ancak her güncellemede olduğu gibi performans iyileştirmeleri ve hata düzeltmeleri mevcut durumda.

Apple bu güncellemenin en son Apple Watch Series 5 akıllı saatlerin pil ömrü konusunda bir iyileşme sağlayıp sağlamadığı konusunda bilgi vermedi. Bazı saat sahipleri pil ömrünün bir tam gün sürmediği konusunda şikayetlerde bulunuyordu. watchOS 6.1 beta sürümüyle birtakım iyileşmelerin görüldüğü söyleniyordu.

watchOS 6.1 güncellemesini bağlı iPhone’daki Watch uygulaması üzerinde Genel > Yazılım Güncelleme adımlarını izleyerek gerçekleştirebilirsiniz. Bunun yanı sıra Apple Watch’taki Ayarlar uygulaması içinden de Genel > Yazılım Güncelleme adımlarını takip ederek güncelleme işlemini saatten de başlatabilirsiniz. Ancak bu şekilde de iPhone’a ihtiyacınız olacaktır.

İLGİLİ HABERLER