Teknoloji

Apple’ın yılın ikinci çeyreğindeki akıllı saat satışlarına dair tahmin var

apple watchApple Watch satışları, Apple’ın yüzünü güldürmeye devam ediyor gibi görünüyor. Araştırma şirketi Canalys’in verilerine göre, Cupertino merkezli şirket 2018’in ikinci çeyreğinde 3.5 milyon akıllı saat sattı. Söz konusu sayı, 2017’nin ikinci çeyreğine göre yüzde 30’luk bir artış kaydedildiği anlamına geliyor.

2017’nin ikinci çeyreği, Apple için yılın en kötü dönemiydi. Bu yıl akıllı saat satışlarında yaşanan yüzde 30’luk artış, Watch Series 3’ün selefine kıyasla daha popüler bir cihaz olduğuna işaret ediyor.

Apple’ın giyilebilir ürün pazarındaki rakipleri için de 2018’in ikinci çeyreği iyi geçmiş gibi görünüyor. Fitbit ve Garmin gibi rakip üreticilerin pazar payı da, yılın ikinci çeyreğinde arttı. Gelişmiş kalp atış hızı ölçümleri ve akıllı antrenörlük konusundaki yetenekleri, rakiplerinin Apple’a kıyasla avantajlı olduğu alanlar arasında bulunuyor. Rakiplerinin pazar paylarının genişlemesi, satışları artmasına rağmen Apple’ın giyilebilir ürün pazarındaki payının küçülmesine neden oldu. Şirketin 2018’in ilk çeyreğinde yüzde 43 olan pazar payı, ikinci çeyrekte yüzde 34’e geriledi.

Apple Watch Series 3’ün LTE bağlantılı versiyonu, özellikle Asya’da büyük ilgi görmüşe benziyor. Canalys’in kıdemli Jason Low, Apple’ın Asya ve Avustralya’da telekom ve mobil operatörleriyle yaptığı anlaşmaların bu ilgide etkili olduğunu belirtti. Low, bu işbirliğinin operatörler için de ekstra gelir kaynağı olduğunu dile getirdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER