Teknoloji

Apple Watch satışları 2016’da düşebilir

apple watch satislari

KGI Securites analisti Ming-Chi Kuo, Apple ürünlerine ilişkin isabetli öngörüleriyle tanınıyor. Apple’ın kısa süre önce piyasaya sürdüğü 4 inç ekranlı iPhone SE’ye dair öngörülerinde, ilk verilere göre, isabetli olmuşa benzeyen ünlü analist, şimdi de şirketin akıllı saatinin 2016’daki satış versiyonuna dair bazı öngörülerde bulundu.

Kuo’ya göre, Apple Watch satışları 7.5 milyon seviyesinin altında bir seyir izleyebilir. Şirketin saatin yeni versiyonunu ilkbaharda piyasaya sürmeyi tercih etmemesi nedeniyle şirketin 2015’in son 8 ayında ulaştığı 10.6 milyon satış rakamının altında kalabileceğini düşünen Kuo, akıllı saat pazarının henüz yerleşik tüketici davranışlarının sergilendiği bir ortam olmadığına dikkat çekti.

Ünlü analist, Apple Watch’un şu an için bir “beta” ürün hissiyatı verdiğini ifade etti. Kuo, akıllı saatte yoğun kullanıma uygun uygulamaların olmamasını, pil ömrünün büyük kapasiteli işlemlere hazır olmamasını ve her şeyin iPhone ile bağlantılı biçimde yapılmak zorunda olmasını “beta” savını destekleyecek unsurlar arasında gösterdi.

KGI analisti, Apple’ın 2016’nın üçüncü çeyreğinden itibaren fabrikaları “S tarzı” olarak nitelenebilecek bir Apple Watch versiyonunun üretimine hazırlamaya başlayabileceğini ve yeni modelin önümüzdeki yıl itibarıyla satışa sunulabileceğini ifade etti.

İLGİLİ HABERLER