Teknoloji

Apple Watch sahibinin hayatını ikinci kez kurtardı

apple watch

Apple’ın akıllı saati Apple Watch, defalarca hayat kurtarma hikayelerinde başrol oynamıştı. Bu hikayelere bir yenisi daha eklenirken, Apple Watch’un sahibinin hayatını ikinci kez kurtarması işleri biraz daha ilginç hâle getiriyor.

70 yaşındaki Dan Pfau, bundan iki yıl önce bisikletten düştüğünde Apple Watch’u 911’i aramış ve ilkyardımın hızlı şekilde yapılmasını sağlamıştı. Pfau, kazanın ardından ambulansta uyandığını ve farkında olmadığını belirtmişti. Düşme tespiti özelliği, Apple Watch’a 2018’de çıkan Series 4 ile eklenmişti.

Pfau’nun son kazası ise biraz daha korkutucuydu. Bayılma geçmişi olan Pfau, bu sefer bayıldıktan sonra başını yere oldukça sert şekilde vurdu. Başı kanamaya başlayan ancak hareket edemeyen Pfau, Apple Watch’unun dikte özelliğini kullanarak evde olan eşine mesaj gönderdi.

Düştükten sonra bilincini kaybetmeyen Pfau, Apple Watch’un ekranında çıkan uyarıya “İyiyim” diye yanıt verdi. Bu nedenle akıllı saat 911’i otomatik olarak aramadı. İlk başta durumunun ciddi olmadığını düşündüğünü söyleyen Pfau, hareket edemediğini anlamasının ardından eşine Apple Watch’u üzerinden mesaj gönderdiğini belirtti.

Eşinin ambulansı aramasının ardından hastaneye kaldırılan Pfau’nun başına dokuz dikiş atılırken, omurgasındaki çatlak dört gün yoğun bakımda kalmasına neden oldu. Böylelikle, Apple Watch bir kez daha Pfau’nun hayatını kurtardı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER