Teknoloji

Apple Watch saat arayüzlerinin titiz tasarımlarına dair detaylar ortaya çıktı

 

apple-watch-090415

Apple’ın giyilebilir ürün pazarına giriş bileti olan akıllı saati Apple Watch’un en ilginç özelliklerinden birisi de hareketli saat arayüzleri. Söz konusu arayüzlerde zaman açan bir çiçek, kanat çırpan bir kelebek veya yüzen bir deniz anası eşliğinde gösteriliyor. Bu arayüzler herkesin beğenisine hitap etmese de, Apple bazı kullanıcıların bu arayüzleri cidden seveceğini düşünüyor. Şirketin tasarım ekibi tarafından Wired’a yapılan açıklamalar, saat arayüzlerinin ne denli titiz bir süreçle hazırlandığını ortaya koyuyor.

Arayüz birimini yöneten Alan Dye, hareketli arayüzlerde kullanılan tüm unsurların fotoğraflandığını belirtti. Çiçeklerin stop-motion tekniğiyle fotoğraflandığını söyleyen Dye, bunun oldukça zahmetli bir süreç olduğunu ve bir çiçeğin 285 saati aşkın bir süre boyunca 24 bin fotoğrafının çekildiğini dile getirdi. Deniz anasının bulunduğu arayüzün tasarımı için ise Apple’ın tasarım stüdyosuna bir su tankının yerleştirildiği ve görüntülerin Phantom slow-motion kamera ile kaydedildiği ifade edildi.

Cupertino merkezli şirketin Apple Watch’un görsel özelliklerinin tasarımı konusunda ne kadar ince eleyip sık dokuduğu, saat arayüzlerinin hazırlık sürecinin ortaya çıkması sayesinde daha net görülüyor. İnsan gözüyle bu detayları farketmenin neredeyse imkansız olduğunu söyleyen Alan Dye, buna rağmen kendileri için detayları doğru biçimde sunmanın önemli olduğunu vurguladı.

İLGİLİ HABERLER