Teknoloji

Apple Watch şarj kayışı güncellemeyle işlevini kaybediyor

apple watch
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple watchApple Watch’un gizli portu bir kez daha kullanılamaz hâle geldi. Reserve Strap adlı aksesuarın geliştiricisi Apple Watch’un içinde yer alan gizli portu kullanarak bu akıllı saatin şarj edilmesini sağlayan bir saat kayışı geliştirmişti. Bu şekilde saatin iki şarj arasında çalışma süresini yüzde 150 oranında artırmanın mümkün olduğu iddia ediliyordu.

Ancak watchOS 2.0.1 ile birlikte Apple, bu portun kullanılmasını sağlayan açığı kapattı. Daha doğrusu, güncellemeyle birlikte Apple Harici Aksesuar Protokolü değişti ve Reserve Strap’in işlevselliği de kısıtlanmış oldu. Şirket de Apple Watch’unu güncellemiş olan müşterileri için gönderimleri askıya almak zorunda kaldı.

Reserve Strap ekibi yayınladığı blog yazısında şu an için Apple’ın söz konusu portu resmi bir üçüncü taraf aksesuar programı çıkarıncaya kullanmayı engellediğini kaydediyor, Apple’dan ürünlerine koydukları engeli kaldırmalarını talep ediyor. Ekip, Apple’ın giyilebilir cihazlara yönelik modüler işlevsel kayış bağlantılarını tanımlayan patent başvurusundan dolayı gelecekte engelin kalkacağını umuyor. Yazıda kullanıcılara Apple ile iletişim kurmaları ve Apple’dan resmi akıllı kayış aksesuar programı başlatmalarını istemelerini tavsiye ediyor.

Henüz watchOS 2.0’nin üstüne çıkmamış Reserve Strap sahibi Apple Watch kullanıcıları bilekliklerini kullanmaya devam edebiliyor. Ancak diğerlerinin işi Apple’ın kararına kalmış gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER