Teknoloji

Apple Watch pil endişesi nedeniyle hücresel bağlantıya sahip olmayacak

apple watch pilApple’ın yeni Apple Watch’u önümüzdeki ay görücüye çıkartması pek çok kişinin ortak beklentisi. Yenilenen akıllı saatte bulunması muhtemel özellikler de pek çok haberde yer buluyor.

Bloomberg’de yayınlanan bir haber ise yeni Apple Watch’ta bulunmayacak bir özelliği ön plana çıkarıyor. Habere göre, Cupertino merkezli şirket Apple Watch’un iPhone’dan bağımsız çalışabilmesi için bazı testler gerçekleştirdi. Ancak pil ömrüyle ilgili sorunlar, Apple’ın bu planlarını hayata geçirmesine engel oldu.

Haberde Apple’ın akıllı saatini şebekelerine eklemeleri için ABD ve Avrupa’daki mobil operatörlerle görüşmeler yaptığı bilgisi de yer alıyor. Apple’ın bu yıl hücresel bağlantıya sahip bir Watch versiyonunu çıkartmasının çok zor olduğu belirtilirken, böyle bir durumun en erken aralık ayında gerçekleşebileceği ifade edildi.

Apple Watch pil ömrü hücresel bağlantıyla daha da aşağıya inebilir

Apple’ın hücresel bağlantı konusuna mesafeli yaklaşmasındaki en önemli faktör ise pil ömrü. Cupertino merkezli şirket, hali hazırda hücresel bağlantının eklenmesi durumunda akıllı saatinin pil ömrünün daha da aşağıya inmesinden endişe ediyor. Apple’ın saatin gelecek versiyonları için düşük güç tüketen hücresel bağlantı yongaları aradığı söyleniyor.

Apple Watch’un bu yıl tanıtılacak modellerinde hücresel bağlantı olması beklenmese de, başka yeniliklerin kullanıcıların karşısına çıkması öngörülüyor. GPS bağlantısı ve sağlık takibindeki iyileştirmeler, söz konusu özellikler arasında sayılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER