Teknoloji

Analistlere göre Apple Watch yıl sonunda akıllı saat pazarının yüzde 55’ine hakim olacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-watch-5

Apple 9 Martta düzenleyeceği bir etkinlikle piyasaya çıkışı öncesinde Apple Watch’a dair son gelişme ve yenilikleri duyuracak. Bu etkinliğe doğru geri sayım devam ederken, Apple Watch’un göstereceği satış performansına dair çeşitli analizler de ortaya çıkıyor.

Startegy Analytics tarafından yayınlanan rapora göre, Apple Watch’un sevkiyat rakamı 2015’in sonuna kadar 15 milyonu geçecek. Cihazın akıllı saat pazarındaki payı ise yüzde 55’e ulaşacak. Şirketin raporunda Apple Watch’un akıllı saat pazarının geri kalanını da ateşleyeceği ve yıl sonuna kadar toplamda 28.1 milyon akıllı saat sevkedileceği belirtiliyor.

Apple’ın ilk parti Apple Watch üretimi için tedarikçilerden 5 milyon cihaz talep ettiğine dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Apple Watch’un öncelikli olarak ABD’de satışa çıkacağı konuşulduğu için ilk partideki cihazların tamamının bu ülkede satılması muhtemel gözüküyor. Ancak Cupertino merkezli şirketin ABD pazarındaki gücü ve ülkedeki sadık hayranlarının çokluğu, bu rakamın da gelen talebi karşılamaya yeterli olmayabileceği yorumlarının yapılmasına neden oluyor. Apple’ın girdiği ürün kategorilerini deyim yerindeyse ”ihya etmesi” ise Apple Watch’un akıllı saat pazarına da ivme kazandıracağına dair öngörülerin gerçekleşmesi ihtimalini kuvvetlendiriyor.

İLGİLİ HABERLER