Teknoloji

Apple Watch ön siparişleri yeni bir tahmine göre 2.3 milyonu geçti

apple-watch-leather-loop-110315

Apple ile ilgili raporlarıyla belirli bir itibara kavuşmuş olan KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo, yatırımcılara gönderdiği yeni bir notta Apple Watch için gelen küresel ön siparişlerin 2.3 milyon birim ürünü aştığını kaydetti. Daha önce Slice Intelligence tarafından yapılan bir tahmine göre, sadece ABD’de 1 milyon Apple Watch ön siparişi verildi.

Kuo’nun raporunda, Apple Watch üretiminin mart ile mayıs arasındaki dönemde 2.3 milyon adet olacağı tahmini yer alıyor. Apple Watch’un seri üretimine mart ayında başlandı ve mayıs sonunda 2.3 milyon adet ürünün üretimi tamamlanmış olacak. Bu, Apple Watch için ön sipariş veren çoğu tüketicinin cihazlarına kavuşmasının haziran ayını bulabileceğini gösteriyor. Apple Watch Sport, Apple Watch ve Apple Watch Edition cihazlarına gelen ön siparişlerin toplam ön siparişlere oranı da sırasıyla yüzde 85, 15 ve 1 oldu.

Kuo, Apple’ın Watch için tedarik zincirini genişletmeyi planladığını, ayda 2-3 milyon birim üretimi hedeflediğini de belirtiyor. Ne var ki, üretimde darboğaz oluşturabilecek muhtemel unsurlar arasında AAC’den tedarik edilen dokunmayla ilgili geri bildirimleri oluşturan vibratörleri ve LGD’den sağlanan AMOLED ekranları gösteriyor.

Apple Watch’un vibratörüyle ilgili teknik problemleri iPhone’a göre daha küçük bir kasanın içine sığdırılması ve bununla birlikte iPhone’dakine göre daha doğru bir titreşim frekansına ihtiyaç duymasından kaynaklanıyor. Buna ek olarak AMOLED ekranının da hem iyi bir renk performansı hem de uzun bir yaşam döngüsüne ihtiyaç duyuyor.

Eğer üretimde darboğazlar yaşanmazsa, Kuo Apple’ın haziran ayında aylık üretimi 2.5 milyon birime çıkarabileceğini belirtiyor. Ayrıca Apple Watch’un gerçekten popüler olup olmayacağını henüz kestiremiyor, iPhone sahiplerinin sadece onda birinin Apple Watch için ön sipariş verdiğini, ön siparişlerin çoğunu da ileri derecede Apple tutkunu olan tüketicilerin oluşturduğunu söylüyor.

Apple henüz akıllı saatine ait resmi satış rakamlarını paylaşmadı, bu nedenle Apple Watch’un gerçek ön sipariş rakamları bilinmiyor. Apple Watch internet üzerinden ön siparişe çıktıktan sadece 6 saat sonra tükendi, birçok müşteri için tahmini teslimat tarihi olarak haziran ayı verilmeye başlandı. Bununla birlikte Apple, Watch için ön siparişte bulunanların ürünleriyle tahmin ettiklerinden daha önce buluşacakları garantisini verdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER