Teknoloji

Apple gizli Apple Watch laboratuvarlarında iPhone kameralarının üstünü bantlıyor

iphone-6-plus-inceleme-00024

Apple’ın akıllı saati Apple Watch için uygulama gelişiminde uyguladığı katı kurallar geçtiğimiz hafta ortaya çıkmıştı. Ancak Apple Watch’un piyasaya çıkış tarihi olan 24 Nisan yaklaştıkça uygulama geliştirme sürecinde uygulanan gizlilik politikasına dair daha fazla haber ortaya çıkacağa benziyor.

The Verge sitesinde yer alan habere göre; potansiyel Apple Watch uygulama geliştiricilerine bir e-posta gönderen Apple, yazılımcıları dünya genelindeki WatchKit laboratuvarlarına davet etmeye başladı. WatchKit laboratuvarına giriş için katı bir güvenlik politikası uygulayan şirket, yazılımcılardan fotoğraflı resmi bir kimlik belgesi ve Apple Watch uygulamasının son sürümlerinden birini barındıran Yosemite işletim sitemli bir MacBook getirmelerini istiyor.

Apple, WatchKit laboratuvarlarına iPhone ile girmenin mümkün olduğunu, ancak laboratuvar içinde fotoğraf ve video çekimine izin verilmediği için yazılımcıların cihazın kameralarının bantlanmasını onaylaması gerektiğini belirtti. Bantlama sızıntıları önlemenin yolları arasında sayılsa da, Apple Watch halihazırda görücüye çıkmış olduğu için şirketi neyi saklamaya çalıştığı bilinmiyor. Şirket Sunnyvale, Londra, Sidney, Tokyo, Hong Kong ve Pekin’deki laboratuvarlarında Apple Watch uygulamalarını gelişimine destek veriyor.

İLGİLİ HABERLER