Teknoloji

Apple İsviçreli saat üreticilerini solladı

Apple Watch Series 5 İncelemesi
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple Watch, uzun süredir akıllı saat pazarının zirvesinde yer alıyor. 2019’da da zirvedeki yerini koruyan Apple’ın akıllı saati, klasik saat endüstrisinin İsviçreli dev markalarını da geride bırakmayı başardı.

Strategy Analytics tarafından hazırlanan en güncel satış tahminleri raporuna göre, Apple 2019’da sevkiyatlarını bir önceki yıla göre yüzde 36 oranında artırdı. Şirket, yaklaşık 31 milyon saat sevkiyatı gerçekleştirdi. Swatch ve TAG Heuer gibi popüler markaların da aralarında bulunduğu İsviçreli saat üreticilerinin sevkiyatları ise yüzde 13’lük düşüşle 21.1 milyon seviyesine geriledi.

Apple Watch’un kesin satış rakamları Apple tarafından finans raporlarında paylaşılmıyor. Ancak Strategy Analytics, perakende ortaklarından ve satış noktalarından gelen veriler doğrultusunda tahmini satış rakamlarını paylaşıyor.

Strategy Analytics’in icra direktörü Neil Mawston, mevcut durumu şu ifadelerle değerlendiriyor: “Analog kol saatleri, yaşlı kullanıcılar arasında hâlâ popüler. Ancak daha genç kullanıcılar akıllı saatleri veya akıllı bileklikleri tercih ediyor.”

Strategy Analytics’in analistlerinden Steven Waltzer ise raporunda şu ifadelere yer verdi: “Swatch ve Tissot gibi geleneksel İsviçreli saat üreticileri akıllı saatlerle girdikleri savaşı kaybediyor. Apple’ın akıllı saati, daha derin pazarlama kanalları üzerinden daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Aynı zamanda dijital bir saat isteyen gençleri de daha fazla etkiliyor. İsviçreli saat üreticilerinin akıllı saat pazarında söz sahibi olabilmesi için süre azalıyor.”

Apple Watch, uzun süredir akıllı saat pazarının lideri. Apple daha önce de 2017’nin bir çeyreğinde İsviçreli saat üreticilerini geçmeyi başarmıştı. Ancak Cupertino merkezli şirket, ilk kez üstünlüğünü yıl geneline yaymayı başardı.

İLGİLİ HABERLER