BilimManşetler

Apple Watch Kardia kayış ile felç riskine karşı uyarıyor

apple watch kardia

Apple Watch için Apple tarafından sunulan kayışlar görsel açıdan oldukça şık olsalar da, işlevleri konusunda aynı derecede emin konuşmak pek zor değil. Örneğin, varsayılan Apple Watch kayışlarıyla kalp hareketlerini takip etmek mümkün olmuyor. Bu noktada devreye üçüncü taraf kayış üreticileri giriyor. AliveCor, tıbbi makamlar tarafından onaylanmış Kardia isimli kayışıyla Apple Watch’un sağlık eksenindeki özelliklerini ön plana çıkarıyor.

AliveCor tarafından yapılan açıklamada, Apple Watch Kardia kayışın türünün ilk örneği olduğu belirtildi. Şirketin elektrokardiyogram özelliği taşıyan telefon kılıfları geliştirdiği göz önüne alınınca Kardia kayışın doğal ilerlemenin duraklarından biri olduğunu belirtmek gerekiyor.

Kardia Watch uygulamasıyla birlikte çalışan kayışta bulunan bir sensöre basarak bir elektrokardiyografi çekilebiliyor. Buna ek olarak, AliveCor tarafından yapılan açıklamada kayış ve uygulamanın atriyal fibrilasyonu tespit ederek kullanıcıları felç riskine karşı uyarabildiği belirtiliyor.

apple watch kardia

Uygulama tarafından toplanan tüm veriler ise Apple’ın Sağlık uygulamasına aktarılıyor. Böylelikle kullanıcıların genel sağlıklarına ilişkin daha iyi bir resim görmesi mümkün hale geliyor. Kardia kayışın fiyatı ve çıkış tarihi konusunda bilgi verilmese de, uygulama şimdiden iOS ve Android platformlarındaki yerini almış durumda.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER