Bilim

Apple Watch kalp ve damar yetmezliklerinin takibine yardımcı olabilir

apple watch series 6 inceleme kalp

Apple Watch, bir akıllı saat olmanın yanı sıra bazı koşullarda hayati bir tıbbi takip aracı işlevi de görüyor. Bu işlevi ortaya koyan yeni bir çalışma daha gerçekleştirildi. Stanford Üniversitesi tarafından yapılan ve Apple’ın fonladığı araştırma, Apple Watch ile kalp ve damar yetmezliklerinin evlerindeyken de doğru şekilde takip edilebildiğini gösteriyor. Çalışma, kişisel akıllı saat kullanımının evdeyken de klinik testi seviyesinde iyi olduğu belirtildi.

Araştırmacılar Apple Watch 3 ve özel üretilen VascTrac uygulamasıyla ihtiyaç duydukları verileri topladı. Ancak önümüzdeki dönemde bunun için üçüncü taraf bir yazılıma ihtiyaç olmayabileceği belirtildi.

WatchOS 7’de kalp ve damar hastalarının dayanıklılıklarını ölçmekte kullanılan 6 dakikalık yürüyüş testi yerel olarak mevcut. Buna ek olarak, işletim sistemi başka hareket verilerini de topluyor. Kullanıcılar performanslarını iPhone’daki Sağlık uygulaması üzerinden değerlendirebiliyor.

Araştırmalar, Apple Watch ve diğer akıllı saatlerin kalp ve damar hastalarını bazı işlevsel testler için doktora gitmekten kurtaracağını gösteriyor. Akıllı saatini bir sağlık cihazı olarak da gösteren Apple’ın önümüzdeki dönemde bunu güçlendirecek yeni özellikler sunması sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER