Teknoloji

Jony Ive Apple Watch’un moda çıkarması kapsamında Vogue’a konuştu

jony-ive-apple-230512

Apple’ın geçtiğimiz ay duyurduğu akıllı saati Apple Watch’un arkasında şirketin tasarım şefi Jony Ive ve ekibinin üç yıllık çalışmaları bulunuyor. Saati lüks bir moda ürünü olarak konumlandırmaya çalışan Apple, bu iddiasını kuvvetlendirmek için farklı kollardan moda dünyasına hücum ediyor. Jony Ive’ın dünyaca ünlü moda dergisi Vogue’a verdiği röportaj da bu hücumun son halkalarından birini oluşturuyor. Genelde basına pek fazla konuşmaması ve spot ışıklarından uzak durmasıyla tanınan Jony Ive, Apple Watch’un resmen duyurulmasından önce gerçekleşen röportajda Vogue ekibine saati göstermeyi de ihmal etmemiş.

Röportaj sayesinde Jony Ive’ın Apple Watch’un neredeyse tüm yönleriyle gurur duyduğu anlaşılıyor. Ive saatte kullanılan materyallerden kayışı takarken duyulan sese kadar her şeyden oldukça memnun gözüküyor. Kayışın takılması için ”Muhteşem değil mi?” sorusunu yönelten Ive, insanların bu kadar güçlü bir teknolojiyi tek başlarına giymekte zorlanmasını ”etkileyici” olarak tanımladı. Apple’ın 2014 itibarıyla uyguladığı tasarım süreci hakkında da bilgi veren Ive; yeni ve yenilikçi olan, ancak aynı zamanda belli bir aşinalık hissi sunan nesne, ürün ve fikirler oluşturmanın peşinde olduklarını söyledi.

Ive’ın Vogue röportajında söylediği pek çok şeyi, boy gösterdiği Apple tanıtım videolarında da duymak mümkün. Ancak Ive ve yaptığı işleri takdir edenler için röportaj okumaya değer. Röportaj sayesinde Ive’ın tasarım çalışmaları esnasında sessizliğe dayanaması ve tekno müzik dinlemesi gibi şeyler öğrenilebiliyor.

İLGİLİ HABERLER