Teknoloji

Apple Watch’un İsviçre’de satışa sunulması aralık ayını bulabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-watch-uc-model-090315

Apple’ın akıllı saati Apple Watch’un lüks saat pazarının anavatanı İsviçre’de piyasaya çıkışı önümüzdeki aralık ayını bulabilir. İsviçre merkezli yayın organı RTS’nin haberine göre, Leonard Timepieces isimli bir şirket, ülkede Apple markasının saatler ve diğer mücevherat ürünlerinde kullanılmasına dair hakları elinde bulunduruyor.

Şirketin elindeki sözleşmenin 5 Aralık 2015’te sona erecek olması, Apple Watch’un bu tarihten önce İsviçre pazarına giriş yapamayabileceği anlamına geliyor.

Ancak işin içinde Apple olunca bu tarz ticari marka problemlerinin tahmin edilenden daha hızlı çözülebileceğini unutmamakta fayda var. Apple iPhone’u Cisco’nun da benzer ismi taşıyan internet telefonunun varlığına rağmen duyurmuş, iki şirket kısa bir süre sonra ticari marka sorununun çözümü için anlaşmaya varmıştı.

İsviçre örneğindeki durum Cisco vakasıyla birebir aynı olmasa da, Cupertino merkezli şirketin Apple Watch’u vakit kaybetmeden lüks saat pazarının kalbine sunmak için elinden geleni yapması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER