Teknoloji

Apple Watch’ta yeni sağlık sensörleri bekleyenlere kötü haber

apple watch güvenlik

Apple Watch Series 7‘de yeni sensörlerin sayısının fazla olmaması, saati merakla bekleyen bazılarını hayal kırıklığına uğratmıştı. Yeni bir haber, Apple’ın Apple Watch’a yeni ve gelişmiş sağlık sensörleri getirmesi için hâlâ uzun bir süre beklemek gerektiğini gösteriyor.

Bloomberg’den Mark Gurman, en yeni bülteninde Apple’ın akıllı saati için geliştirdiği sensörlerden ve bu sensörlerin Apple Watch’a eklenebileceği tarihler konusunda da konuştu. Gurman’ın yanıtı, yeni Apple Watch’u heyecanla bekleyenleri üzecek cinsten.

Gurman’a göre, Apple üç önemli özellik üstünde çalışıyor. Bu özellikler kan şekerinin, tansiyonun ve vücut sıcaklığının ölçülmesi olarak sıralanıyor. Söz konusu özelliklerle ilgili haberler daha önce de gündeme gelmişti.

Gurman, bu özelliklerin kısa vadede piyasaya çıkacak yeni bir Apple Watch’ta bulunmasına pek ihtimal vermiyor: Tecrübeli gazeteci, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Bu özelliklerin hiçbirini kısa vadede beklemeyin. Vücut sıcaklığının ölçümü bu yılın yol haritasındaydı. Ancak hakkındaki konuşmalar son zamanlarda azalmış durumda. Tansiyon ölçümü ise en az iki veya üç yıl sonra sunulabilecek bir özellik. Kan şekeri ölçümü içinse 2020’li yılların ikinci yarısına kadar beklemek gerekiyor.”

Bu öngörüler, 2022 model Apple Watch’ta çok fazla yeni sağlık özelliği sunulmayacağı anlamına geliyor. The New York Times’ın haberine göre, yeni Apple Watch’ta gelişmiş uyku modellerini ve uyku apnesini algılama gibi özellikler sunulacak. Görünen o ki, bunlar akıllı saatteki sağlık odaklı yegane yenilikler olacak.

Yine de, yeni Apple Watch’un duyurulmasına daha sekiz aylık bir zaman olduğunu unutmamak gerekiyor. Bu yıl Apple Watch Series 8 ile birlikte yeni Watch SE’nin ve spor odaklı dayanıklı bir versiyonun da tanıtılması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER