Manşetler

Gelecek Apple Watch hücresel bağlantıya sahip olabilir

apple watch

apple watchApple’ın gelecek nesil akıllı saati daha hızlı bir işlemci ve hücresel veri bağlantı desteğiyle gelebilir. Wall Street Journal’ın haberine göre, şirket şu sıralar cihazın mevcut bazı zayıf noktalarını elden geçirmek için yoğun şekilde çalışıyor. Henüz yeni modeli ne zaman çıkacağı kesinleşmeyen Apple Watch ile ilgili en önemli şikayetlerin başında önemli işlevlerin kullanımı için iPhone’un her zaman yakınlarda olması gerektiği geliyor.

Aslında bu haber çok da şaşırtıcı sayılmaz. Samsung ve LG gibi şirketlerin saatleri uzun zamandır 3G veya 4G desteği sunuyor, böylelikle telefonsuz şekilde bazı işleri yerine getirebiliyor. Birinci nesil Apple Watch ile ilgili büyük beklentilerin bulunduğu bir ortamda, cihazın bundan yaklaşık bir yıl önce, hücresel bağlantı desteğinden yoksun şekilde çıkması bir hayal kırıklığı olarak görülmüştü. Aslında cepte taşınacak bir telefonun temel işlevlerini bilekte kolay erişilebilecek şekilde duran bir akıllı saatin yerine getirmesi, bir akıllı saatin sunacağı birkaç önemli faydadan biri olarak nitelendiriliyordu. Ne var ki, Apple Watch şu an için bu gereksinimi karşılamıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Apple Watch İncelemesi

Eksikliklerine ve teknoloji endüstrisindeki bazı çevrelerin ilgisiz tavırlarına rağmen Apple Watch satışları kötü seyretmiyor. Analistlerin yaptığı varsayımlara göre, Apple ilk yılında 12 milyon civarında Apple Watch satışı gerçekleştirdi ve böylelikle iPhone’un 2007 ve 2008’de, ilk birinci yılında gerçekleştirdiği satış grafiğini ikiye katlamayı başardı.

ABD’de 500 dolar, Türkiye’de ise 2000 TL civarında olan ortalama satış fiyatıyla Watch satışlarından elde edilen yıllık gelir, giyilebilir ürün pazarının lideri Fitbit’in satış gelirlerini de üçe katlamayı başardı. Her ne olursa olsun, herkes Apple’dan beklenmeyeni bekliyor, özellikle de bu akıllı saatin 2010’da çıkan iPad’den sonra ve Tim Cook’un CEO koltuğuna geçtikten sonraki ilk önemli ürün lansmanı olduğu göz önünde bulundurulduğunda.

İLGİLİ HABERLER