Manşetler

Apple Watch’un fitness yetenekleri bu laboratuvarda geliştirildi

Apple, Apple Watch’un sağlık ve fitness özelliklerini test etmek için neredeyse iki yıldır kendi çalışanlarını kullanıyor. Amerikan ABC televizyonunda yayınlanan Günaydın Amerika programı Apple’ın üstlerine çeşitli sensörler yerleştirilmiş gönüllü çalışanların bulunduğu ve onlar sayesinde egzersiz ve fiziksel aktiviteyle ilgili tonlarca verinin toplandığı bu gizli egzersiz laboratuvarına bir gezi gerçekleştirdi.

Birçok açıdan tipik bir jimnastik salonuna benzeyen bu laboratuvarda koşu bantları, bisikletlere ve bir sürü yoga minderi bulunuyor. Apple bütün bu aktivite ekipmanlarını Apple Watch’u geliştirmek ve iyileştirmek için bir araya getirmiş. Apple’ın ünlü gizlilik takıntısını destekleyecek şekilde, çalışanlara hangi projeye katıldıkları söylenmemiş, ancak çoğu bir tür giyilebilir ürün için projeye destek verdiğini anlamış olmalıdır.

apple-watch-gizli-laboratuvar-210315ABC’nin gerçekleştirdiği gezide kendilerine Jay Blahnik, Apple’ın fitness ile ilgili olarak işe aldığı ilk büyük isimlerden bir eşlik etti. Blahnik ekibe özel olarak oluşturulmuş iklim bölmelerini de gösterdi. Bu bölmeler aşırı sıcak veya soğuk koşullarda ve değişken nem ortamlarında egzersiz çalışmaları gerçekleştirmek ve uygun verileri toplamak amacıyla hazırlanmış. Bu arada Apple düzgün dış ortam testleri için Alaska ve Dubai gibi dünyanın çeşitli noktalarını da ziyaret etmiş.

Apple Watch’un söz konusu kalp atış hızı ve genel vücut aktivitesini ölçmek olduğunda diğer egzersiz bantlarını ve bileklikleri geride bırakıp bırakmayacağı zamanla görülecek. Kalp hızının ölçümlenmesi alanında Microsoft Band, Fitbit Surge ve benzeri birçok cihaz yeteri kadar doğru sonuçlar vermiyor, daha çok göğüse doğrudan bağlanan aygıtlar doğruya yakın sonuçlar veriyor. Apple’ın Watch’a yerleştirdiği sensörlerin bu noktada farklılık yaratıp yaratmadığını birkaç hafta sonra göreceğiz. Apple Watch 24 Nisanda yurt dışında satışa sunulacak. Giyilebilir ürünün fazla zaman geçmeden Türkiye’ye de gelmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER