Teknoloji

Apple 2024’ten itibaren akıllı saatlerinde kendi ekran teknolojisini kullanacak

apple watch cellular inceleme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple 2024 itibarıyla mobil cihazlarında kendi ekran teknolojisini kullanmaya başlayacak. Bloomberg’in haberine göre, bu değişim 2024’ün sonlarında üst segment Apple Watch modelleriyle başlayacak. Şirket akıllı saatlerinde OLED yerine microLED ekran panelleri kullanacak.

Haberde Apple’ın microLED panelleri iPhone’larda da kullanacağı belirtiliyor. Renkleri daha canlı şekilde gösteren yeni ekran teknolojisi sayesinde saat kadranlarının ve diğer içeriklerin camın üstüne boyanmış gibi görüneceği söyleniyor. Görüntüleme açılarının daha iyi olduğu da dikkat çekilen noktalar arasında yer alıyor.

Habere göre, Apple’ın kendi ekran teknolojisini geliştirmeye yönelik çalışmaları 2018’e kadar uzanıyor. Şirketin bu teknolojiyi 2020’de kullanmaya başlamayı planladığı ancak geliştirme sürecindeki maliyetlerin ve teknik zorlukların buna engel olduğu belirtiliyor. Aynı endişenin Apple’ı bu teknolojiyi daha büyük ekranlı cihazlarda kullanma fikrinden de alıkoyduğu söyleniyor.

Yeni ekran teknolojisi Apple Watch Ultra’da test ediliyor

Apple’ın planladığı değişimin 2025’e sarkmasının ihtimaller dahilinde olduğu belirtilirken; yeni ekran teknolojisinin şirketin en önemli projelerinden biri olduğunun altı çiziliyor. Geliştirme sürecine milyarlarca dolar harcayan şirketin teknolojiyi Apple Watch Ultra’da test ettiği söyleniyor. ABD’nin Santa Clara şehrindeki tesiste ise üretim testlerinin başladığı belirtiliyor.

Apple’ın Apple Watch modellerinden başlayarak kendi ekran teknolojisine geçiş yapması, şirketin tedarikçilerini olumsuz yönde etkileyebilir. Ancak Samsung ve LG’nin başını çektiği tedarikçilerin de bir süredir bu duruma hazırlandığı söyleniyor. Zira Cupertino merkezli şirketin üçüncü taraflara olan bağımlılığını azaltmayı hedeflediği bir sır değil. Mac’lerde Intel işlemcileri kullanmayı bırakan şirket, 2025 itibarıyla da iPhone’larda kendi modem çiplerine yer vermeyi planlıyor.

İLGİLİ HABERLER