Teknoloji

Apple Watch EKG özelliği Avrupa’da kullanımda

apple watch series 4 ekg

Elektrokardiyogram (EKG) çekebilmesi, Apple‘ın geçtiğimiz eylül ayında tanıttığı Watch Series 4’ün en önemli özelliği olarak öne çıkmıştı. Söz konusu özellik, ilk olarak aralık ayında ABD’de kullanıma sunulmuştu. Yayınlanan son watchOS güncellemesiyle birlikte Apple Watch EKG özelliği Avrupa’da ve Hong Kong’ta da aktif hâle geldi.

19 Avrupa ülkesinde ve Hong Kong’ta yaşayan Apple Watch Series 4 sahipleri, watchOS 5.2 güncellemesiyle birlikte EKG verilerini telefonlarındaki Sağlık uygulaması üzerinde görüntüleyebilecek. Akıllı saatle EKG çekmek için saatteki EKG uygulamasını açmak ve işaret parmağını Digital Crown’ın üstüne koymak gerekiyor. EKG’yi ve kalp ritmini kaydeden akıllı saat, bu verileri iPhone’daki sağlık uygulamasına gönderiyor. Kullanıcılar uygulama üzerinden bir PDF oluşturarak EKG sonuçlarını doktorlarıyla paylaşabiliyor.

Apple watchOS 5.2 güncellemesiyle Apple Watch sahiplerine Hermès imzalı yeni saat arayüzleri de sunuyor. Güncelleme çeşitli hata düzeltmelerini ve güvenlik odaklı yenilikleri de beraberinde getiriyor. Apple Watch sahipleri watchOS 5.2’yi iPhone’larındaki Watch uygulaması üzerinden indirebiliyor.

Apple Watch EKG özelliğinin aktif hâle getirildiği ülkeler arasında Türkiye yer almıyor. Özelliğin hâlihazırda kullanılabildiği ülkelerin listesi şu şekilde: ABD, ABD Virjin Adaları, Almanya, Avusturya, Belçika, Birleşik Krallık Danimarka, Finlandiya, Fransa, Guam, Hollanda, Hong Kong, İrlanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, Lüksemburg, Macaristan, Norveç, Portekiz, Porto Riko, Romanya, Yunanistan.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER