Teknoloji

Apple Watch Edition ve Hermès modellerinde şarj adaptörü değişikliği

Apple, yeni akıllı saatlerinde 5W USB şarj adaptörlerinin kutuya eklememeye başlamıştı. Ancak Apple Watch’un daha yüksek fiyatlı versiyonları olan Apple Watch Edition ve Apple Watch Hermès modellerinde 5W USB şarj adaptörünü tutmaya devam ediyordu. Şimdi bu modellerde de şarj adaptörlerinin sessiz sedasız kaldırıldığını öğreniyoruz.

Bu ayın ortalarında düzenlenen “Time Flies” adlı sonbahar etkinliğinde şirket, Series 6, SE, Series 3 ve Nike modellerinde çevreyi koruma amacıyla USB güç adaptörlerine yer vermeyeceğini açıklamıştı.

Ne var ki, Apple’ın şarj adaptörünü daha lüks seviyesindeki modellerde tutmaya devam ettiği de belirtilmişti. Bu da şirketin çevre hedefleriyle pek örtüşmüyordu. Bununla birlikte Apple’ın bu ürün serilerindeki Watch’lardan çok fazla satmadığını düşündüğümüzde, şarj adaptörlerine yer vermenin hedefe büyük bir etkisi bulunmuyordu.

Anlaşılan o ki, şirket tüm ürün yelpazesi içinde tutarlılığı sağlamak adına bir son dakika değişiklikleri yapıyor. Bazı MacRumors forum kullanıcıları ellerine ulaşan Series 6 Edition modellerinde şarj adaptörünün yer aldığını rapor etmişti. Ancak son değişiklikle birlikte bu aksesuarın tüm akıllı saat serisinden tamamen kaldırıldığını öğreniyoruz.

Şimdi geride kalan tek soru, Apple’ın ekim ayında beklenen yeni iPhone modellerinde bu eğilimi sürdürüp onların kutularında da şarj adaptörüne yer verip vermeyeceği oluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER