Teknoloji

Apple Watch DxO ONE iPhone kamerasına bağlanabilecek

DxO ONE iPhone Apple Watch

DxO, iPhone için geliştirdiği kamera eklentisi sistemi DxO ONE’a getirdiği yeni özellikleri duyurdu. iPhone’un kenarına veya alt kısmına monte edilebilen DxO One, ayrı bir kamera modülünün desteğiyle akıllı telefonun fotoğraf ve video çekim yeteneklerini geliştiriyor. Modül için hazırlanan son güncelleme ise DxO One’ın Apple Watch ile kontrol edilebilmesini mümkün kılıyor. Böylelikle kameranın deklanşör tuşuna uzaktan basılabilmesinin önü açılıyor.

Apple mağazalarında satılan DxO ONE’a şirketin çevrim içi mağazası üzerinden de erişilebiliyor. Bu da, Apple’ın kamera modülüne güvendiğini ve iPhone’un mevcut kamera yeteneklerinin geliştirilmesi için kullanımına onay verdiği anlamına geliyor.

Apple Watch desteğiyle uzaktan deklanşöre basmak mümkün oluyor

Son güncelleme ile DxO ONE’a gelen Watch desteği, uzaktan deklanşöre basabilme dışında bir yetenek sunmuyor. Ancak söz konusu özelliğin de bir hayli kullanışlı olduğu gerçeğini göz ardı etmemek gerekiyor. Bu özelliğin sunumu çok sıra dışı bir şey gibi gözükmese de, söz konusu ekipmanların tamamına sahip olanların hayatını kolaylaştıracakları gerçeğini unutmamak gerekiyor. Apple Watch desteğini sunan ekstra uygulama ve aksesuarların sayısının da sürekli olarak artması, Cupertino merkezli şirketin akıllı saatine olan ilginin boyutunu görmekte kullanılabilecek bir parametre niteliği taşıyor. Önümüzdeki dönemde DxO ONE gibi Apple Watch desteği sunan aksesuarlara yenilerinin eklenmesi de muhtemel gözüküyor.

Apple Watch desteğini de beraberinde getiren güncellenmiş DxO ONE uygulamasına iTunes App Store üzerinden erişilebiliyor.

İLGİLİ HABERLER