Teknoloji

Apple Watch’un güç tasarrufu için düşük enerji modu da bulunabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-watch-271114

Son zamanlarda Apple Watch hakkında duyulan dedikodulara The New York Times’ın eline geçen yeni detaylar eklendi. Projede yer alan Apple çalışanlarından alınan bilgiye göre, saatte “güç tasarrufu” olarak adlandırılan bir pil özelliği bulunacak. Düşük enerji modu sayesinde Apple Watch sınırlı pil ömrü kalsa bile sadece saati göstererek çalışmaya devam edecek.

Güncel şarj teknolojisinde cihazları uzun süre çalışır hâlde tutacak bir pil hücresi bulunmadığı için, pil ömrü hem Apple Watch hem de diğer giyilebilir ürünler için öncelikli endişe alanlarından biri konumunda yer alıyor. Çeşitli raporlarda akıllı saatlerin her akşam şarj edilmesinin gerektiği belirtiliyor.

Gazetede yayınlanan yazıda, Apple Watch’un kapalı kapılar arkasında kalan yazılımı ile ilgili bir kaç detay da bulunuyor. Apple mühendisleri eğlencesine Apple Watch’u Samsung’un Gear akıllı saati gibi görünmesini sağlayacak bir kılıfta tuttuklarını dile getirdiler. The New York Times’ın haberinde ekibin Apple Watch’ta stresi ve kan basıncını ölçecek sensörlerin yer almasını istediği, ancak sensörlerle uğraşmak çok zahmetli olacağı için bu fikrin uygulanmasından vazgeçildiği belirtildi.

İLGİLİ HABERLER