Teknoloji

Apple Watch daha fazla sağlık sensörü barındırabilirmiş

apple-watch-271114

Apple Watch büyük bir heyecanla bekleniyor ve nisan ayında kitlelerle buluşmuş olacak. Ancak Wall Street Journal’ın haberine göre, Apple bu saati daha fazla sağlık amaçlı sensörle doldurmayı planlıyormuş, ne var ki bunu zamanında yapmakta başarılı olamamış.

WSJ’nin haberinde, Apple’ın Watch’u kan basıncı ve stres seviyesi ölçen sensörlerle birlikte sunmak istiyormuş. Ne var ki, dört yıl boyunca harcanan onca paradan sonra bile problemler giderilememiş ve şirket de sadece kalp hızını ölçen mevcut tasarımla çıkmaya razı olmuş.

Konulması düşünülen sensörler Apple’ın sıkı standartlarını karşılamıyormuş. Örneğin kol kılındaki bir değişim veya saatin sıkı takılması okumaları bozuyor, bu da Apple için kabul edilemez bir durum.

Habere göre başlangıçta Apple, Watch’u bir sağlıklı yaşam konusunda yardımcı olacak bir saat şeklinde çıkarmayı planlıyormuş. Ancak sensörlerin bunu yapmaya izin vermediği fark edildiğinde bu amaçtan vazgeçilmiş ve saatin nisan ayında mevcut hâliyle çıkarılmasına karar verilmiş.

Birinci nesil modelde sözü edilen sağlık odaklı özellikler bulunmayacak olsa da, daha sonra çıkacak iterasyonlarda bunların bulunduğunu görebiliriz. Örneğin birinci nesil iPhone’da 3G desteği yoktu, ancak gelecek nesil versiyonlarda bulunacağı biliniyordu. Benzer şekilde gelecek yıllarda çıkacak Apple Watch akıllı saatler daha fazla sensör barındırabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER