Teknoloji

Video: Apple Watch daha büyük ekranla nasıl görünürdü?

apple watchApple’ın eylül ayında tanıtacağı yeni cihazların üç yeni iPhone modeliyle sınırlı kalmayacağı düşünülüyor. Cupertino merkezli şirketin dördüncü nesil Apple Watch modellerini de eylülde gözler önüne çıkarması bekleniyor. Yeni nesille birlikte Apple’ın akıllı saat tasarımında da önemli değişiklikler gerçekleştireceği söyleniyor. Şirket akıllı saatini geride kalan yıllarda donanım ve yazılım bakımından geliştirse de, saatin genel görünümü ve kullanıcılara verdiği hissiyat pek değişmemişti. Yeni nesille birlikte bu durumun değişeceği söyleniyor.

Apple ürünlerine ait isabetli analiz ve öngörüleriyle tanınan analist Ming-Chi Kuo’ya göre, yeni nesil Watch modellerinde daha büyük ekranlar bulunacak. Apple’ın ekranı büyütürken ekran çerçevesini küçülteceği ve bu sayede saatin kaplayacağı alanın değişmeyeceği belirtilirken; 38 mm. ekranın büyüklüğünün 39.9 mm.’ye, 42 mm. ekranın ise 45.2 mm.’ye çıkacağı iddia ediliyor.

Bu söylentiler, teknolojik ürünler için taslak tasarım hazırlayanları da harekete geçirdi. Concept Creator isimli YouTube kanalında yayınlanan bir video, daha büyük ekrana sahip dördüncü nesil Apple Watch modellerinin nasıl görüneceği konusunda somut fikirler veriyor.

Dördüncü nesil Apple Watch için hazırlanan bazı konsept tasarımlara ait görseller, bir süredir internette dolaşıyor. Bu görsellerle birlikte dolaşımda olan dedikodularda ise yeni Watch modellerinin daha uzun bir pil ömrü sunacağı iddia ediliyor. Bu iddia ve öngörülerin doğruluğunu görmek için ise eylül ayına kadar sabretmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER