Teknoloji

Apple Watch bir kez daha hayat kurtardı

apple watch
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın akıllı saati Apple Watch, bir kez daha hayat kurtardı. Akıllı saatin kullanıcılarını bir sağlık kuruluşuna danışmaları konusunda uyarması ve ardından yaşananlarla ilgili haberler, daha önce de gündeme gelmişti. Bu olayların en son örneği Avustralya’da yaşandı.

En son olayın kahramanının 24 yaşında olması, işleri daha dikkat çekici hâle getiriyor. Normalde uyku sırasında bir kişinin kalbinin dakikada 60 kez artması beklenir. Ancak 24 yaşındaki Mike Love, Apple Watch’undan uykusu sırasında kalbinin dakikada 130-140 kez attığını gösteren bildirimler aldı. Bu bildirimlerin ardından bir doktorun kapısını çalan Love, kalbinde doğumundan bu yana bir delik olduğunu öğrendi.

apple watchBuna ek olarak, yapılan muayene sonucunda Love’ın üst akciğerinin kalbin sol kulakçığı yerine sağ kulakçığını beslediğini ortaya çıktı. Love’ı ameliyat eden doktor Michael Wilson, bu durumun kanın sadece akciğerde dolaşmasına yol açtığını ve vücudun geri kalanına ulaşmasını engellediğini belirtti.

Apple Watch sayesinde tabir-i caizse hayatı kurtulan Love’ın ameliyatı da yenilikçi bir teknolojiyle gerçekleştirildi. Eskiden açık kalp ameliyatı şeklinde yapılan operasyon için küçük bir giriş açacan Michael Wilson, problemi düzeltmek için de daVinci 3D robotunu kullandı. Böylelikle ameliyatın ardından yaranın iyileşme süresi 3 haftaya inerken, Love da evine döndü. Saatine minnettar görünen Love, bundan sonra Apple Watch olmadan yaşayamayacağını belirtti.

İLGİLİ HABERLER