Teknoloji

Apple Watch beta sürümünde üçüncü taraf saat kadranlarına ait ipucu gizli

apple watchApple akıllı saati Apple Watch’u çıkardığından beri, üçüncü taraf uygulama geliştiricilerine cihaz için kendi saat kadranlarını geliştirmelerine izin vermemişti. 9to5Mac tarafından en son geliştirici derlemesinde keşfedilen bir koda göre, bu durum çok yakında değişebilir.

9to5Mac, watchOS 4.3.1 sürümünde yer alan kodu ortaya çıkardı. Bu kodlarda gelecek güncellemelerde gelebilecek bazı özelliklere dair ipuçları gizli bulunuyor. Bunların arasında eski uygulamalar için gösterilecek uyarılar ve bunun yanı sıra üçüncü taraf saat kadranı kontrol paketinin yer alacağını gösteren bir kayıt mesajı bulunuyor.

Aslında şu anda kodda sadece yer tutucu niteliğinde bir referans mevcut, ancak bu durum Apple’ın gelecekte bir gün geliştiricilere kendi saat yüzlerini geliştirmelerine izin vereceği şeklinde yorumlanıyor. Apple’ın bunu hayata geçirip geçirmeyeceği, geçirecekse bunu ne zaman yapılacağı bilinmiyor. Ancak mevcut saat kadranlarını yeterli bulmayanlar için bu adım fazlasıyla isabetli olacaktır.

Apple mevcut watchOS sürümünü ilk kez geçen yıl düzenlenen 2017 Dünya Geliştiriciler Konferansı’nda tanıtmıştı. watchOS 5’in de bu yıl 4 Haziran’da başlayacak WWDC’de gösterilmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER