Manşetler

Apple Watch bir anne ve oğlunun hayatını kurtardı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple watchApple’ın akıllı saati Apple Watch, daha önce de zor durumdaki kullanıcılarının yardıma erişmesini kolaylaştırmasıyla adından söz ettirmişti. Bir rüzgar sörfçüsünün köpekbalığı saldırısına karşı yardım çağırmasını sağlayan akıllı saat, bir avukatın da kalbindeki problemi daha ciddi bir sorunla karşılaşmadan fark etmesine yardımcı olmuştu.

Apple’ın saati bu sefer de ABD’de yaşayan bir anne ve oğlunun hayatının kurtarılmasına yardımcı oldu. Kacie Anderson ve 9 yaşındaki oğlunun bulunduğu seyir hâlindeki araca sarhoş bir sürücünün kullandığı başka bir araç çarptı. Çarpışmanın şiddetiyle beyin sarsıntısı geçiren, boyun kasları zedelenen ve bel fıtığı çıkan Anderson, neredeyse hareket edemez hâle geldi.

Anderson, kaza anının sonrası şu sözlerle anlattı: “Diğer araba bize çarptıktan sonra araba havalandı. Başımı önce direksiyona, sonra baş dayanağına ve en son olarak da cama vurdum. Ardından yaklaşık 1 dakika boyunca gözlerim açık olmasına rağmen bir şey göremedim. Telefonumu bulmak için ellerimi arabada dolaştırdım. Ancak daha sonra saatimin kolunda olduğunu fark ettim ve acil durum çağrısı komutunu verdim.”

Söz konusu komutu vermek için saatin güç butonuna yaklaşık 2-3 saniye basmak ve ardından çıkan ekranda “acil durum çağrısı” yazısına dokunmak yeterli oluyor. Bu komutun verilmesinin ardından hem ilkyardım ekiplerine bilgi veriliyor hem de saat sahibinin acil durum iletişim kişisi aranıyor. Kaza sırasında arka koltukta olan Anderson’ın oğlu ise annesi kadar ağır biçimde yaralanmadı.

Anderson basketbol ve lakros antrenmanları için Apple Watch almış

Kacie Anderson, bundan iki yıl önce basketbol ve lakros antrenmanları için Apple Watch aldığını belirtti. Genç kadın, hayatını kurtaran akıllı saatin üreticisi Apple’a teşekkür amacıyla bir not yazdığını dile getirmeyi ihmal etmedi.

İLGİLİ HABERLER