Teknoloji

Apple Watch ve Android Wear sağlık uygulamalarına ilgiyi artırmış olabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple watchFlurry tarafından hazırlanan yeni bir araştırma, Google Play Store ve iTunes App Store’un sağlık ve fitness kategorilerinde bulunan uygulamaların kullanıcıların güvenini kazanmış olabileceğini gösteriyor.

Flurry’nin haftalık kullanım ve 30 gün içinde geri dönüş şeklinde iki kriter üzerine inşa ettiği araştırma, sağlık uygulamalarına sadece haber ve hava durumu uygulamalarının rakip olabildiğini gösteriyor. Sağlık uygulamaları sadece telefonda açılma sayısı bakımından rakiplerinin gerisinde kalıyor. Ancak akıllı saat kullananlar için bu kriteri ölçü almak pek makul olmayabilir.

Apple Watch, giyilebilir ürün pazarıyla birlikte giyilebilir ürünlerle uyumlu uygulamaların da önünü açtı. Giyilebilir ürünlerde bulunan çeşitli sensörler, uygulama geliştiricilerine kullanıcılarla etkileşim içine girmeleri için farklı yollar sunuyor. Giyilebilir ürünlerin veri toplayabilmesi, kullanıcıların telefonlarındaki sağlık uygulamalarıyla daha az etkileşime girmesine yol açıyor.

Apple HealthKit, CareKit ve ResearchKit ile uygulama geliştiricilerine Apple Watch kullanıcılarıyla etkileşime girebilmeleri için farklı bir yol sunuyor. Bu da sağlık ve fitness uygulamalarının kullanıcıların gözündeki çekiciliğini artırıyor. Söz konusu uygulamaların sayısının artması, akıllı saatlerle etkileşim için farklı yollar sunuyor.

Söz konusu bulguların kapsama alanı sadece iOS ile sınırlı kalmıyor. Android’deki sağlık uygulamaların kullanım ve geri kazanım konusunda iOS’ten biraz daha üstün bir performans sergilemesi dikkat çekiyor. Akıllı saatlerin dışında kalan Jawbone ve Fitbit gibi şirketlerin ürünlerine eşlik etmeleri için geliştirilen mobil uygulamaların da büyük ilgiyle karşılaştığı görülüyor.

Flurry, sağlık ve fitness uygulamalarının ilk kez bu kadar yüksek geri kazanım ve bu kadar sık etkileşim rakamlarına ulaştığına da dikkat çekiyor.

İLGİLİ HABERLER