Teknoloji

Apple Watch’un Android desteği projesinden “iPhone’un değerini korumak” için vazgeçilmiş

apple watch

Apple’ın akıllı saati Apple Watch Android işletim sistemli cihazlarla birlikte çalışamıyor. Cupertino merkezli şirketin akıllı saati için Android ekosistemini desteklemesi için çalışmalar yürüttüğü, ancak daha sonra bundan vazgeçtiği belirtildi. Bloomberg’in haberine göre; Apple mühendisleri, saati ve Sağlık uygulamasını dolaşımdaki milyarlarca Android cihazla uyumlu hâle getirmek için de yoğun çaba harcadı. Bu özellikle iPhone’un yüksek pazar payına sahip olmadığı ülkelerde Apple’a yardımcı olabilirdi.

Bunun Apple Watch’un 8 yıldan uzun olan ömrünün hangi döneminde yaşandığı bilinmiyor. Ancak Apple’ın akıllı saatini Android ile uyumlu hâle getirme çalışmalarını “Project Fennel” kod adıyla yürüttüğü ve iptal edilmeden önce geliştirme sürecinin “neredeyse tamamlandığı” belirtiliyor. Eğer Apple Watch’un Android desteği Google’ın Fitbit’i satın almasından, Wear OS 3’ün çıkışından ve ilk Pixel Watch’un tanıtılmasından önce hayata geçseydi, Google ve Samsung’un giyilebilir teknoloji çalışmaları büyük darbe alabilirdi.

Apple’ın projeyi rafa kaldırma kararında en önemli neden iPhone’u koruma isteği olmuş gibi görünüyor. Bloomberg’e konuşan ve konuyla yakından ilgili olduğu belirtilen bir kaynak, “Eğer saati Android’e açarsanız, saatin iPhone’a kazandırdığı değeri düşürürsünüz” ifadesini kullandı. Android sahiplerinin iPhone’a geçmesini sağlamak, Apple’ın büyük hedeflerinden biri olmaya devam ediyor.

Apple Watch Android’de hangi özellikleri sunabilirdi?

Android sahiplerinin Apple Watch’ta hangi özelliklerden yararlanabileceği gibi pek çok konu bilinmezliğini koruyor. “Üçüncü taraf bir App Store mu sunulacaktı yoksa sağlıkla ilgili olmayan işlevler temel uygulamalarla (Zamanlayıcı, alarm, hava durumu, vb.) mı sınırlı kalacaktı?, Android sahiplerinin iMessage, Apple Music ve Apple Harita gibi hizmetlere erişiminin yolu Apple Watch desteği mi olacaktı?” gibi soruların yanıtı merak ediliyor.

Apple Watch Android cihazları desteklemeyen mevcut durumunu daha uzun süre devam ettirecek gibi görünüyor. Bloomberg’in haberinde 2024 ile Apple Watch’un tansiyon ölçme ve uyku apnesini tespit etme gibi sağlık odaklı yeni özelliklere kavuşacağı belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER