Teknoloji

Apple Aktivasyon Kilidi ile Watch’u çalmayı zorlaştıracak

apple-watch-aktivasyon-kilidi-080615

Apple’ın dün akşamki WWDC 2015 açılış konuşmasında bahsetmediği yeniliklerden bir tanesi watchOS 2 ile birlikte Apple Watch sahiplerine sunulacak. Giyilebilir ürünlere özel işletim sisteminin yeni versiyonunda Aktivasyon Kilidi olarak adlandırılan, 2013’ten beri iPhone’larda da olan bir özellik Apple Watch’a geliyor.

Aktivasyon Kilidi çalıntı cihazları potansiyel hırsızların ilgi alanından çıkaracak bazı hırsızlık karşıtı hamleleri içeriyor. Eğer bir kişi cihazınızı çalarsa ve silerse, Aktivasyon Kilidi ilk kez kullanım sırasında girilen Apple Kimliği ve şifresi tekrar girilmeden saatin yeniden etkinleştirilmesine izin vermiyor. Bu durum birilerinin Apple Watch’u çalmasını ve parçalara ayırıp satmasını engelleyemeyebilir. Her ne kadar iPhone’u Bul benzeri bir çözüm olmasa da, Aktivasyon Kilidi de iyi bir başlangıç olarak nitelendirilebilir.

Apple Watch kullanıcılarının saatin ayarlarını, içindeki verileri ve parolayı temizlemenin ne kadar kolay olduğu şekilde endişelerini dile getirmeye başladıkları biliniyor. Üstelik bir kişinin bir Apple Watch’u başka bir iPhone ile eşlemesinin önünde de zorluk bulunmuyor. Kullanıcı rehberine bakıldığında Apple bunu parolanın unutulması durumunda Watch’un işlevlerini kurtarmanın yöntemlerinden biri olarak sunuyor. Ancak birçok kişi için bu yöntem, başkalarının Watch’u kendi cihazlarıymış gibi kullanmalarını kolaylaştırıyor.

Kullanıcıların saatlerinde Aktivasyon Kilidini etkinleştirme kararı kendilerine ait olacak.

watchOS 2 geliştirici ön izleme sürümü yayınlandı. Final sürümü de sonbaharda Apple Watch akıllı saatlere ulaştırılmaya başlanacak.

İLGİLİ HABERLER