Teknoloji

Apple akıllı saat pazarının zirvesinde farkı açıyor

apple watch series 5 kutu içeriği
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Akıllı telefon satışları geçmişe göre oldukça yatay bir seyir izlese de, akıllı saat pazarında hızlı bir büyüme trendi söz konusu. Araştırma şirketi Strategy Analytics’in verileri, 2019’un üçüncü çeyreğinde satılan akıllı saat sayısının 14 milyona ulaştığını gösteriyor. Bu da bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 42 oranında bir artış anlamına geliyor. Pazarın zirvesinde ise yine Apple ve akıllı saati Apple Watch bulunuyor.

Apple Watch’un akıllı saat pazarını domine etmesi kimseyi şaşırtmıyor. Strategy Analytics’in verilerine göre; 2018’in üçüncü çeyreğinde 4.5 milyon akıllı saat satan şirket, 2019’un üçüncü çeyreğinde bu sayıyı 6.8 milyona çıkardı. Apple’ın pazar payı ise yüzde 47.9 seviyesine ulaştı.

Apple’ı ise yüzde 13.4’lük pazar payı ile Samsung takip ediyor. Güney Koreli şirket, 2019’un üçüncü çeyreğinde 1.9 milyon akıllı saat sattı. Samsung bir önceki yılın aynı döneminde 1.1 milyon akıllı saat satışı gerçekleştirmişti. Şirketin satışlarını yüzde 73 oranında artırmasının da etkileyici olduğunu belirtmek gerekiyor.

Apple Watch şimdilik zirvede çok rahat

Listenin üçüncü sırasında ise kısa süre önce Google tarafından satın alınan Fitbit bulunuyor. 1.6 milyon akıllı saat satan Fitbit’in pazar payı yüzde 11.3 oldu.

Google’ın Fitbit’i nasıl kullanacağı akıllı saat pazarında önümüzdeki dönemde cevabı merak edilen soruları arasında bulunuyor. Buna ek olarak, Samsung’un güçlü büyümesini sürdürüp sürdüremeyeceği de cevap bekleyen sorulardan biri. Bu soruların cevabı ne olursa olsun, Apple Watch ve Apple’ın akıllı saat pazarındaki hakimiyeti şu an için sorgulanamaz gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER