Teknoloji

Apple Watch akıllı saat pazarında zirveyi bırakmıyor

apple watch

Apple Watch akıllı saat pazarında uzun süredir zirvede yer alıyor. 2018’in son çeyreğinde rakipleri silkinse de, Cupertino merkezli şirket zirvedeki yerini koruyor. Apple’ın rakipleri arasında özellikle Samsung ve Fitbit‘in kaydettiği gelişme dikkat çekiyor.

Strategy Analytics‘in rakamlarına göre, hem Samsung hem de Fitbit 2018’in son çeyreğinde akıllı saat satışlarını dörde katladı. Bu büyüme nedeniyle Apple’ın pazar payı bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 15 oranında azalsa da, şirket hâlâ pazarın yarısından fazlasını elinde bulunduruyor. Küresel akıllı saat pazarının 2018’de yüzde 56 oranında büyümesi de ayrıca dikkat çeken bir diğer unsur oluyor.

Apple’ın pazar payı düşse de, şirketin akıllı saat satışlarındaki artış sürüyor. Şirket, 2018’in son çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre 1.4 milyon daha fazla akıllı saat satarak 9.2 milyon satış rakamına ulaştı. Apple’ın en yakın takipçisi konumundaki Samsung ise 2018’in son üç ayında 2.4 milyon akıllı saat sattı. Güney Koreli teknoloji devi, 2017’nin dördüncü çeyreğinde sadece 600 bin akıllı saat satışı gerçekleştirebilmişti. Üçüncü sıradaki Fitbit’in satışları ise 500 binden 2.3 milyona yükseldi.

Apple Watch Series 4 ile formülünü yenilemişti

Apple geçtiğimiz sonbaharda tanıttığı Apple Watch Series 4 ile orijinal akıllı saat formülünü ilk kez yenilemişti. Samsung ise Galaxy Watch ile taze bir başlangıç yapmıştı. Fitbit ise Versa ile akıllı saat arayanların karşısına daha uygun fiyatlı bir alternatif çıkarmıştı.

İLGİLİ HABERLER