Teknoloji

Apple Watch akıllı saat pazarında liderliğini sürdürüyor

apple watch series 4

Akıllı saat pazarının geleceğine dair soru işaretleri henüz ortadan kalkmasa da, gelen son rakamlar üreticilere umut verecek gibi görünüyor. Araştırma şirketi Counterpoint Research’ün verileri, pazarın 2019’un ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 48 oranında büyüdüğünü gösteriyor. Apple ve akıllı saati Apple Watch zirveyi bırakmazken, Google’ın akıllı saat platformu Watch OS için işler pek iyi gitmiyor.

Apple’ın geçtiğimiz yılın ilk üç ayında yüzde 35.5 seviyesinde olan pazar payı, 2019’da yüzde 35.8’e çıktı. Counterpoint Research’ün raporunda, Apple’ın sağlık özelliklerine odaklanmasının faydasını gördüğüne dikkat çekiliyor. EKG, kalp atış hızı monitörü ve düşme algılayıcısı, Apple Watch’un temel satış noktaları olarak öne çıkıyor. iPhone satışlarının azaldığı bir ortamda Apple Watch’un satışlarının artması da göze çarpan bir diğer nokta oluyor.

Akıllı saat pazarında Apple’ı Samsung takip ediyor. Ancak iki şirket arasında büyük bir fark bulunuyor. Samsung, yüzde 11.1 ile ikinci sırada yer alıyor. Pek tanınmayan Çin markası imoo ise Fitbit ve Xiaomi’nin çatısı altındaki Amazfit’in önünde üçüncü sırada bulunuyor. Huawei ise Watch GT sayesinde pazar payını belirgin bir ölçüde artırarak altıncı sıraya yükseldi.

Apple Watch takipçilerinin arasında Wear OS işletim sistemli saatler üreten şirketlerin üst sıralarda bulunmaması dikkat çekiyor. Bu durum, Google’ın giyilebilir ürünler konusundaki yaklaşımını değiştirmesi ve yeniden üreticilerin güvenini kazanması gerektiğini gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER