Teknoloji

Apple Watch akıllı kayış teknolojisiyle güçlenebilir

apple watch akilli kayis patent

Apple’ın bir süredir Apple Watch için modüler akıllı kayışlar üzerinde çalıştığı, Apple Insider sitesi tarafından yayınlanan patent başvurusu sayesinde ortaya çıktı. Apple Watch’un kasasının alt kısmında bulunan ve şirket tarafından “tanısal giriş” olarak nitelenen giriş, Cupertino merkezli şirketin akıllı saatini akıllı kayışlarla desteklemesini mümkün kılıyor.

Apple’ın yaptığı patent başvurusu “Giyilebilir Cihazlar İçin Modüler İşlevsel Kayış Bağlantıları” adını taşıyor. Bu isim, Apple’ın Apple Watch için birden fazla akıllı kayış sunabileceği anlamına geliyor. Apple Watch akıllı kayış teknolojisi sayesinde daha uzun pil ömrüne, kan basıncı sensörlerine hatta ekstra işlemciye kavuşabilir.

Söz konusu teknoloji, Apple’a teorik olarak yeni versiyonları piyasaya sürdükçe eski Apple Watch versiyonlarını da güncelleme fırsatını veriyor.

Akıllı kayış teknolojisi, geleneksel kol saatlerine akıllı saat özellikleri getirme kapasitesi nedeniyle pek çok saat üreticisinin ilgisini çekiyor. Kayışların akıllanması sayesinde üreticilerin saatin kadran tasarımında radikal değişiklikler yapma gereksinimi de ortadan kalkıyor. Apple’ın girişimi şu an için sadece bir patent başvurusundan ibaret olsa da, söz konusu teknolojinin hayata geçmesi durumunda akıllı saat aksesuarları pazarının gayet canlı biçimde ortaya çıkacağını söylemek pek yanlış olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER