Teknoloji

Apple Watch 4 iPhone X’un en gözde özelliğine sahip olabilir

Apple Watch 4, Apple’ın ilk kez iPhone X’da yer verdiği biyometrik doğrulama tabanlı kilit açma yöntemini barındırarak teknolojik açıdan büyük bir sıçrama gerçekleştirebilir.

Ortaya çıkan birtakım patent başvuru dosyalarına göre, Apple’ın gelecek nesil Apple Watch’a bir kamera yerleştirmek istediği görülüyor. Her ne kadar bu kameranın saate nasıl yerleştirileceği gösterilmese de, bir başka patent Face ID’nin iPhone X’da çalışmasına benzer şekilde, sistemin saatin kullanıcı arayüzüne nasıl entegre edileceğini gösteriyor.

En son model iPhone’da olduğu gibi, gelecek nesil Apple Watch’un da, kullanıcısının yüzünü tanıyıncaya kadar bildirimleri veya diğer unsurları gizlemesini bekleyebiliriz. Ayrıca saati her çıkarıp takışta gerekli olan parola girme zahmeti de Face ID’nin getirilmesiyle birlikte ortadan kalacaktır.

Apple Watch’ta kamera dedikodularıyla birlikte anılan bir başka önemli özellik de FaceTime ile bilekten görüntülü görüşme gerçekleştirmek oluyor. Şu an için bu konuyla ilgili bir gelişme yok, ancak kamera ve pil ömrü gelecek nesil Apple Watch 4’te yeterli olursa, görüntülü görüşme rüyası da en sonunda gerçeğe dönüşebilir.

Apple Watch’ta bir kamera bulunmasının yanında ilginç olacak bir başka unsur da kayışların sensörlerle doldurulması olabilir. Patent başvuru dosyalarında buna yönelik bazı ipuçları da bulunuyor.

Fitness odaklı kayışlarda yer alması düşünülen sensörler arasında elektromiyografi (EMG) ve piezoelektrik sensörleri bulunuyor. Patently Apple‘a göre, bunlar sayesinde kaslardaki elektriksel aktivite takip edilecek, böylelikle egzersizler hakkında daha doğru sonuçlar ortaya konulabilecek.

Bazıları pahalı Apple Watch yerine daha ucuz olan fitness takipçilerini öneriyor. Ancak Apple Watch 4’ün Face ID kamera ve sensörler gibi daha gelişmiş özelliklerle desteklenmesi hâlinde, bu akıllı saat için ödenen paranın hakkı daha fazla biçimde verilmiş olacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER