Teknoloji

Apple Watch 3 yeni bir ekran teknolojisiyle birlikte gelebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple watch 3watchOS 4’ün görücüye çıkmasının ardından Apple Watch 3 biraz daha meraklı gözlerle beklenmeye başladı. Cupertino merkezli şirketin yeni akıllı saatinde Apple Watch ve Apple Watch 2’de kullandığı OLED ekran teknolojisinden vazgeçeceği söyleniyor. OLED’in yerini mikro-LED teknolojisinin alacağı iddia ediliyor.

Mikro-LED enerji tüketimi konusunda OLED’den daha verimli bir profil çiziyor. Buna ek olarak; boyutların küçülmesi, renk gamının iyileştirilmesi, çözünürlüğün artması ve daha iyi parlaklık seviyesi de mikro-LED ekranın vaatleri arasında bulunuyor.

Apple’ın mikro-LED teknolojisi üzerinde çalıştığına dair haberler 2015’te gündeme gelmişti. Mikro-LED teknolojisine geçişin gerçekleşmesi durumunda şirketin akıllı saat ekranları için önemli rakiplerinden Samsung’un kapısını çalması gerekmeyecek.

Kaynaklar, Apple’ın mikro-LED teknolojisini cihazlarda kullanıma hazır hâle getirmek için oldukça sıkı çalıştığını belirtiyor. Şirketin en kötü ihtimalle önümüzdeki yıl mikro-LED ekranlı ürünleri piyasaya çıkarmak istediği de gelen bilgiler arasında yer alıyor. Nikkei’nin haberinde Apple’ın şimdilik mikro-LED teknolojisini geniş ölçekte uygulama yeteneğine sahip tek şirket olduğu bilgisi de veriliyor.

Apple Watch 3 sonbaharda tanıtılabilir

Apple’ın mikro-LED ekranlı yeni akıllı saatini sonbaharda duyurması bekleniyor. Mikro-LED teknolojisinin telefonlara gelişinin ise biraz daha zaman alacağı düşünülüyor.

İLGİLİ HABERLER