Teknoloji

Apple Watch 2018’de yeni bir satış rekoru kırabilir

apple watch series 3

Apple CEO’su Tim Cook, şirketinin geçtiğimiz eylül ayında düzenlediği etkinlikte Apple Watch ile ilgili önemli bir duyuru yapmıştı. Cook, gururlu biçimde Watch’un dünyanın en popüler akıllı saati olduğunu açıklamıştı.

Watch’un başarısının sadece akıllı saatlerle sınırlı kalmaması ve saat kategorisinin tamamını kapsaması, Apple’ın başarı hanesine büyük harflerle yazılmıştı. Saat denince kimsenin aklına Apple gelmese de, Cupertino merkezli şirket hâli hazırda Rolex, Swatch, Tag Heuer gibi geleneksel oyuncuları geride bırakmayı başarmış durumda.

Apple’ın akıllı saati için başarılı günlerin gerisi de gelecek gibi görünüyor. Patently Apple sitesinde yer alan bir haber de bu öngörüyü destekleyecek ipuçları veriyor. Watch Series 3 tedarik zincirinden gelen haberlere göre, geçtiğimiz kasım ayında tedarikçi gelirleri bir önceki yılın kasım ayına kıyasla yüzde 23.89 oranında arttı. Söz konusu bilginin arkasında Advanced Semiconductor Engineering isimli şirketin olduğu söyleniyor. Advanced Semiconductor Engineering, Apple’ın akıllı saatinin ana SiP tedarikçisi olarak biliniyor.

Apple Watch Series 3 seleflerinden daha başarılı bir satış performansı sergiliyor

Kaynaklara göre, geçtiğimiz eylülde satışa sunulan Apple Watch Series 3, büyük ilgi görüyor. Bu da bileşen sevkiyatlarında artışı beraberinde getiriyor. Apple’ın yılın son çeyreğinde bir önceki yıla kıyasla yüzde 20 oranında daha fazla akıllı saat satmayı öngördüğü söyleniyor. Bu öngörü gerçekleşirse Apple’ın akıllı saati için 2018 yeni bir rekor yılı olabilir.

İLGİLİ HABERLER